KVO stapt naar rechtbank tegen Bologna in transferdossier Theate

KV Oostende onderneemt juridische stappen tegen Bologna. De Italiaanse club zou verplichte betalingen aan de Kustboys voor de transfer van Arthur Theate gemist hebben. “We kunnen moeilijk begrijpen dat de huidige vierde in klassement van de Serie A eerdere contracten niet respecteert.”

Het sportieve verhaal van Theate leest als een sprookje. De linksbenige verdediger kreeg geen echte kans bij de A-teams van Standard en Genk, en zelfs tweedeklasser Lommel wou hem in de zomer van 2020 niet op proef nemen. Bijna met de moed der wanhoop ging hij testen bij KVO, dat toen pas was overgenomen door Amerikaanse investeerders en nieuwe spelers zocht. Toenmalige coach Alexander Blessin zag het in Theate en de sympathieke krullenbol ontpopte zich tot een echte sensatie.

Een jaar later, eind augustus 2021, vertrok Theate naar Bologna FC 1909, dat hem een vierjarig contract bood. De Italiaanse middenmoter huurde hem één seizoen met een verplichte afkoopsom, goed voor een deal van zo’n 6 miljoen euro – niet slecht voor een speler wiens marktwaarde een jaartje eerder op nauwelijks 150.000 euro werd geschat. Het kon nog straffer. Op 29 juli 2022 tekende Theate een vierjarig contract bij Stade Rennais in Frankrijk. Met de overgang is een bedrag gemoeid van zo’n 20 miljoen euro, zonder bonussen.

Nu spant KV Oostende een rechtszaak aan tegen Bologna, “wegens gemiste betalingen in verband met de transfer van Arthur Theate in 2021”, laat de club weten. “Minder dan een jaar later werd de speler getransfereerd naar Stade Rennais Football Club, wat resulteerde in een aanzienlijke winst voor de Italiaanse club. Ondanks deze aanzienlijke winst en onze herhaalde pogingen om achterstallige betalingen te innen, heeft Bologna zich niet gehouden aan zijn contractuele verplichtingen. KV Oostende is als kleine, regionale club afhankelijk van transferinkomsten voor haar duurzaamheid en we kunnen moeilijk begrijpen dat een club die momenteel op de vierde plaats staat in de Serie A eerdere contracten niet respecteert waarin we toch aanzienlijke waarde voor hen hebben gecreëerd”, aldus de leiding van KV Oostende. KVO zelf heeft ook dringend nood aan vers geld om de eigen toekomst te vrijwaren. (TVA)

The post KVO stapt naar rechtbank tegen Bologna in transferdossier Theate is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Ter gelegenheid van de laatste openingsdag van LAGO Kortrijk Abdijkaai werd een unieke zwemsessie georganiseerd op zondag 8 september voor alle hondenliefhebbers. De hondenplons was in een mum van tijd volzet. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek.
The post Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op tweede goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, vandaag misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »