“Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser met drankprobleem riskeert celstraf voor vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist

Een 21-jarige Albanees riskeert voor de Brugse rechtbank achttien maanden cel, eventueel voorwaardelijk, voor vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist. Twee slachtoffers werden getrakteerd op een gebroken neus. Maar ook tanden en een kaakbeen moesten eraan geloven. “Hij houdt zijn talent beter voor de ring”.

Op 15 april 2021 kreeg E.S. het op het strand aan de stok met enkele jongelui. Toen een jongere hem vroeg om kalm te blijven kreeg die prompt een vuistslag in het gezicht. Er braken enkele stukje tand af bij het slachtoffer, die ook een blauw oog opliep. Amper zeven dagen later was het opnieuw prijs en deelde de jongeman uit Knokke-Heist een high kick en een vuistslag uit tijdens een discussie. Ook op 17 september 2022 kreeg een slachtoffer uit het niets een vuistslag op het linkeroog.

Op 19 november 2022 gaf E.S. nog een ander slachtoffer een viertal klappen in het gezicht. Nochtans had de politie hem eerder op de avond al aangemaand om te vertrekken. Zowel de neus als een tandprothese van het slachtoffer werden daarbij gebroken. En ook op het carnaval in Heist liet E.S. van zich horen. Op 22 februari viel hij tijdens een schermutseling een man in de rug aan terwijl die een gevallen kameraad aan het helpen was. Gevolg: een gebroken neus en oogkas.

Thaiboksen

“Zelfs nadat mijn cliënt al naar het ziekenhuis was overgebracht, viel de beklaagde nog een andere persoon lastig”, pleitte Jan De Groote, de advocaat van het slachtoffer van de feiten tijdens carnaval. “Overal waar hij opduikt viseert hij slachtoffers die gemakkelijk te overmeesteren zijn. Elke discussie wordt beslecht met slagen. Meneer noemt zichzelf een ervaren thaibokser. Hij zou zijn talent beter houden voor de ring. Hopelijk toont justitie haar tanden.”

Volgens de verdediging waren alle feiten te wijten aan alcoholmisbruik. “Er zijn geen problemen als hij niet gedronken heeft”, pleitte meester Kim Devoldere. “Na een zesde incident afgelopen zomer werd mijn cliënt opgepakt en kwam hij voorwaardelijk vrij. Hij kreeg toen een alcoholverbod en sindsdien loopt alles goed. Hij concentreert zich nu op zijn sport.”

Meester Devoldere drong aan op een straf met uitstel. De rechtbank doet uitspraak op 16 januari. (AFr)

The post “Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser met drankprobleem riskeert celstraf voor vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »