Gemeenteraad van Oostende keurt dossier Thermae Palace goed, John Crombez dropt daarbij wel een bommetje

De Oostendse gemeenteraad heeft groen licht gegeven aan de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van het Thermae Palace Hotel. Al dropte John Crombez wel een bommetje: er zouden namelijk onvoldoende marktbevraging gebeurd zijn naar andere kandidaten.

De stad Oostende, de Participatiemaatschappij Vlaanderen en NV Restotel (huidige uitbaters, red.) zullen een samenwerkingsovereenkomst sluiten voor de herontwikkeling van de site: de renovatie van de Gaanderijen en het hotel en het bijbouwen op de parking naast het hotel. Het totale kostenplaatje wordt geraamd op 134 miljoen euro, waarvan 40 miljoen voor het gebouw.

Vragen

Er waren vragen van Yves Miroir (onafh.), Christian Verougstraete (VB) en Jeroen Soete over Mu.Zee (dat zou verhuizen naar het Thermae Palace Hotel, red.) en de appartementen. Oostende maakt momenteel een uitvoeringsplan voor de site van het oude zwembad en er kwamen vragen van Jeroen Soete of ook de parking aan de kant van de renbaan daar in zou vervat zitten. Het stadsbestuur was daarover niet duidelijk. Soete gaf dan maar zelf het antwoord: “Er is een plan dat op de parking. Eén bouwlaag mag, maar dat plan is ouder dan vijftien jaar en dus kan van dat plan afgeweken worden.”

Schepen Björn Anseeuw (N-VA) verduidelijkte dat het volume van de appartementen nog niet bepaald is en zei dat men eigenlijk net verheugd zou moeten zijn dat er nog geen plannen zijn. Over de momenteel geplande investeringen van 7 miljoen in Mu.Zee in de Romestraat en de verhuis zei schepen Bart Plasschaert dat het geen weggegooid geld zou zijn.

Geen mededinging

Het debat van meer dan een uur nam op het einde een opvallende wending toen John Crombez (Vooruit) een nieuw element aanbracht rond de mogelijke interesse van derden voor het project. “De marktbevraging tussen 2016 en 2018 leverde twee kandidaten op. Die procedure werd stopgezet. Er is echter nadien nooit een marktbevraging geweest voor het bouwen buiten het bestaande volume.”

Schepen Anseeuw reageerde meteen: “Je moet geen marktbevraging doen. Er is nog een lopend huurcontact, een sluimerend geschil dat al decennia loopt en er is een dringende oplossing nodig. We hebben er voldoende ruchtbaarheid aan gegeven en het is sprekend dat er geen interesse was.”

Waarop John Crombez opnieuw antwoordde: “Het klopt juridisch niet als kandidaten nooit geweten hebben dat er extra bouwvolume was op de parking. Er is na 2016-2018 nooit nog een bekendmaking geweest van de nieuwe voorwaarden. Het is onmogelijk om zo’n project toe te wijzen als het niet gepubliceerd is onder deze voorwaarden.”

Björn Anseeuw had uiteindelijk het laatste woord: “We wijzen niets toe. Het gaat niet om een overheidsopdracht, we richten enkel een projectvennootschap op.”

Burgemeester Bart Tommelein was het hele debat een zeer aandachtige luisteraar. De samenwerkingsovereenkomst werd goedgekeurd door de meerderheid (Open VLD, N-VA, Groen, CD&V), de oppositie (Vooruit, Vlaams Belang) onthield zich, Yves Miroir stemde tegen.

The post Gemeenteraad van Oostende keurt dossier Thermae Palace goed, John Crombez dropt daarbij wel een bommetje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »