Dé Academie Ieper schittert in recente doorlichting en ziet leerlingenaantallen stijgen

De muziek- en woordafdelingen van dé Academie Ieper hebben alle reden tot vieren. Na de recente doorlichting op maat 2.0 door de onderwijsinspectie, leverde de academie opmerkelijke prestaties. De inspectie gaf een gunstig advies voor verdere erkenning en prijst de academie voor haar uitmuntende prestaties in verschillende gebieden.

In het doorlichtingsverslag oversteeg de academie de verwachtingen op het gebied van visie en strategisch beleid, organisatiebeleid, en het borgen en bijsturen van kwaliteit. De academie werd ook geprezen voor haar personeelsbeleid en onderwijsleerpraktijk, met een bijzondere vermelding voor de bloeiende opleiding Folk en Wereldmuziek.

Stijgende trend

Parallel aan deze positieve evaluatie, tonen de leerlingenaantallen van de afgelopen jaren een stijgende trend. In 2018-2019 telde de academie 2.674 leerlingen, wat in 2023-2024 steeg naar 2.864. Deze groei is merkbaar in alle afdelingen, waarbij de muziekafdeling een significante toename van leerlingen zag, van 1.350 in 2018-2019 naar 1.462 in 2023-2024.

Trots

Nico Logghe, directeur algemeen beleid en podiumkunsten, spreekt met trots over deze prestaties. “Deze resultaten zijn een duidelijke weerspiegeling van de onvermoeibare inzet en toewijding van ons personeel. Tegelijkertijd getuigen ze van de enthousiaste betrokkenheid en de vooruitgang van onze leerlingen”, aldus Logghe.

Stimulans

Valentijn Despeghel, schepen van dé Academie Ieper, benadrukt het belang van deze prestaties en ziet het als een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. “Deze erkenning is een moment om te koesteren en het is een duidelijk signaal dat onze aanpak werkt. We zijn er trots op dat onze academie een voorbeeld is van goede praktijk in het DKO-landschap en blijven dan ook verder investeren in onze academie.”

Plannen 2024

“In 2024 vernieuwen we de verlichting en zonnewering in onze hoofdschool, vernieuwen en isoleren we het dak van onze satellietafdeling in de Capucienenstraat, plaatsen we ook zonnepanelen op dit dak, verhuizen we onze satellietafdeling in Elverdinge naar een geschiktere locatie. Tot slot willen we de speelgoeduitleendienst Stokpop integreren in de bib en de vrijgekomen ruimte willen we inrichten als projectatelierruimte voor onze academie met de toepasselijke naam Het Broeinest”, voegt Despeghel toe.

The post Dé Academie Ieper schittert in recente doorlichting en ziet leerlingenaantallen stijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »