Celstraf voor dakloze inbrekers die bleven overnachten in vakantiewoning in Koksijde

Twee daklozen die oorspronkelijk uit Brussel en Wallonië komen, kregen een celstraf van vier en zes maanden nadat ze een vakantiewoning in Koksijde openbraken en er overnachtten. Alhoewel alles er op wees dat ze er al langere tijd verbleven, ontkenden ze dat. “Ik was amper een kwartier aanwezig toen de politie hier binnenviel”, zei een van hen.

Het was een politiepatrouille van zone Westkust, die op 28 april van dit jaar passeerde in de Edgard Tytgatstraat in Koksijde, die schade aan een garagepoort opmerkte. Het ging om een vakantiewoning van een vrouw uit het Gentse, maar er bleek niemand aanwezig te zijn.

Controle

Omdat het onduidelijk was wat er gebeurde besloot de politie korte tijd later terug te keren. “Ze gingen later op een dag nog tweemaal langs tot ze duidelijk aanwezigheid binnen zagen”, sprak de procureur. “Daarop ging de politie de woning binnen. Daar stelden ze toen ook vast dat de garage binnen zwaar beschadigd was, er een kipraam vernield was en enkele deuren waren opengebroken. Binnen troffen ze de 65-jarige G.G. aan die oorspronkelijk uit het Brusselse kwam. Hij beweerde er pas een kwartier te verblijven, maar maakte wel gebruik van het water en de elektriciteit. De 29-jarge M.B., oorspronkelijk uit Wallonië, beweerde er drie dagen te verblijven. Alles wees er wel op dat ze er al langer aanwezig waren.”

G.G kreeg vier maanden cel en M.B. kreeg zes maanden cel. De eigenares van de vakantiewoning, een vrouw uit het Gentse, kreeg een euro voorlopige schadevergoeding. (JH)

The post Celstraf voor dakloze inbrekers die bleven overnachten in vakantiewoning in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »