Auteur Marcel Pisano onverwacht overleden: “Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid”

De Blankenbergse auteur Marcel Pisano is overleden. Pisano was een geboren Amsterdammer. Reeds als jongeling schreef hij teksten en publiceerde hij verhalen. Sinds 2010 woonde hij in Blankenberge, waar hij zich volop integreerde in het cultuurleven.

“Cultureel Blankenberge zal deze flamboyante persoon missen. Marcel had een enorme bewondering voor het bouwkundig erfgoed van deze stad, was medeoprichter van de culturele vereniging ‘Belle Epoque’ en tevens actief bestuurslid van de Blankenbergse cultuurraad. Het winterevent Bel’Lumière was een van zijn geesteskinderen”, zegt zijn goede vriend Enzo Farina, zelf gewezen voorzitter van de cultuurraad. “Marcel was ook een schitterend auteur. Zijn boeken werden in meerdere talen vertaald. Hij beheerste zowel de romanstijl als de erotiek en het misdaadverhaal. In de voorbije maanden was hij bezig een filmscenario te schrijven”, aldus Farina.

Pisano was ook een man die de retoriek niet schuwde. Als vrijzinnige had hij problemen met de godsdienst en hij schuwde het debat daarover niet. “Religie houdt mensen dom. Dat is meteen ook de reden waarom ik boeken ben gaan schrijven”, zei Pisano zelf in een interview in De Krant Van West-Vlaanderen begin 2020. Dat was toen naar aanleiding van zijn nieuwste publicatie ‘Het dagboek van de liefde’, waarin hij afrekende met zijn gedwongen jeugdjaren als Jehova’s getuige. Daarna volgde nog een trilogie rond religie en mythe, waarvan in het voorjaar het laatste deel ‘Het Amsterdam mysterie’ verscheen. Ook toen brachten we in onze krant een interview met de man. Het filmscript waar hij aan bezig was, was op deze trilogie gebaseerd. De verhaallijnen vertonen best wel wat parallellen met ‘De Da Vinci Code’. “Ik ga verder waar Dan Brown gestopt is”, aldus de overleden auteur.

Farina prijst tot slot ook Pisano’s totale inzet bij zo vele culturele en toeristische projecten. “Nooit deed iemand tevergeefs beroep op deze man. Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid”, aldus nog Enzo Farina. Marcel Pisano overleed onverwachts, vorige vrijdag. Hij werd 65.

The post Auteur Marcel Pisano onverwacht overleden: “Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »