West-Vlaanderen verwelkomt afgelopen drie jaar net geen 184 km aan nieuwe mountainbikeroutes

In reactie op vragen van Vlaams parlementslid Brecht Warnez onthulde Vlaams minister Ben Weyts opmerkelijke cijfers over de mountainbikeroutes in Vlaanderen. De afgelopen drie jaar kwamen er 1.170 km aan nieuwe mountainbikeroutes bij in Vlaanderen. In West-Vlaanderen goed voor net geen 184 km. “De uitbreiding van mountainbikeroutes in Vlaanderen is niet alleen een overwinning voor sportliefhebbers, maar ook een belangrijke stap in het bevorderen van een actieve levensstijl en natuurbehoud”, aldus Warnez die sinds de coronacrisis meer investeringen in deze routes vraagt.

Dankzij deze uitbreiding omvat het Vlaamse netwerk nu 8.626,8 km aan bewegwijzerde mountainbikeroutes, waarvan 5.443,51 km, ofwel 63,1%, off-road paden zijn. Oost-Vlaanderen springt eruit met 586,3 km nieuwe paden. West-Vlaanderen prijkt dan weer op de tweede positie met 183,6 km.

20 nieuwe routes in aantocht

“Volgend jaar zullen we verder bouwen op dit succes met de introductie van twintig nieuwe locaties voor mountainbikepaden”, onthult Warnez. Deze paden zullen een variatie zijn van technische trajecten, zoals Biketrail, Funpark en Skillspark, naast andere soorten paden. Deze ontwikkelingen ondersteunen de inspanningen van de overheid om een actief en groen Vlaanderen te bevorderen.

Warnez benadrukt ook het belang van harmonie tussen sport en natuur. “Sporten in de Vlaamse bossen moet worden aangemoedigd, maar wel met respect voor de natuur en medegebruikers. Meer officiële voorzieningen betekent minder incidenten.”

The post West-Vlaanderen verwelkomt afgelopen drie jaar net geen 184 km aan nieuwe mountainbikeroutes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »