Roeselare weer een stuk groener met Behaag RSL, 100.000ste boom in zicht

Het enthousiasme van de Roeselarenaars voor Behaag RSL de samenaankoop bomen en hagen, was groot. Samen bestelden ze 44 bomen, 53 pootstokken en maar liefst 3.408 stuks bosgoed, goed voor zo’n 852 meter aan prachtige hagen!

Met de actie Behaag RSL organiseerde Stad Roeselare een samenaankoop van betaalbare inheemse bomen en hagen. Tussen september en eind november konden de inwoners van Roeselare aan voordelig groothandeltarief plantgoed bestellen. In het assortiment zaten bomen, klassieke haagpakketten en gemengde haagpakketten.

“Als Stad hebben we de voorbije jaren al heel wat nieuwe bomen geplant in onze stadsrandbossen, op pleinen, in wijken en in straten. Maar ook in de tuinen is nog veel ruimte voor extra groen en dat ondersteunen we maar al te graag. Zo zorgen we samen voor een groener en gezonder Roeselare én is onze 100.000ste boom in zicht!”, aldus schepen Michèle Hostekint.

De tijdelijke actie bood de Roeselarenaar de kans om aan voordelig tarief te genieten van alle voordelen die hagen bieden. Ze zorgen voor privacy in je tuin, maken je omgeving groener en gezonder en het zijn natuurlijke windbrekers.

Bovendien verbeteren ze de luchtkwaliteit, bieden ze verkoeling op hete dagen en vormen ze een thuis voor talloze vogels, insecten en andere dieren.

The post Roeselare weer een stuk groener met Behaag RSL, 100.000ste boom in zicht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »