PS-voorzitter Paul Magnette stuurt Di Rupo naar Europa en richt eigen vizier op Wetstraat 16

De Franstalige socialisten brengen alle grote kanonnen in stelling om in 2024 het premierschap binnen te halen voor hun voorzitter, Paul Magnette. Op Elio Di Rupo na worden de populairste PS’ers bijna allemaal federaal uitgespeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »