Nieuw concept voor vijfde editie Kerstsfeerterras in Dadizele

Op vrijdag 22 december organiseert Dadizele Onderneemt voor de vijfde keer haar Kerstsfeerterras. Vanaf 17 uur kan men in het ‘t Torreke aanschuiven aan verschillende standen waar verenigingen en handelaars tal van spulletjes en lekkernijen verkopen. “We kiezen dit jaar voor een nieuw concept”, aldus Kris Callemein en Nessim Ben Driss van de werkgroep die instaat voor de organisatie.

Ondernemersvereniging Dadizele Onderneemt groeit stilaan uit tot een vaste waarde in de gemeente. Met onder andere de organisatie van de jaarmarkt in augustus en een nieuwjaarsreceptie voor de handelaars, drukt Dadizele Onderneemt almaar meer haar stempel. “Het is nu al de vijfde keer dat we ons Kerstsfeerterras organiseren. De voorbije jaren groeide dit evenement uit tot een gezellige bijeenkomst net voor de feestdagen”, aldus Rik Knockaert, voorzitter van Dadizele Onderneemt.

Nieuw concept

Het Kerstsfeerterras kreeg dit jaar een nieuw jasje. “De voorbije jaren baatten de lokale horeca-uitbaters centraal de bar uit. Daarrond stonden dan verenigingen met hun standje. De centrale bar verdwijnt en we creëren als het ware een middenplein in ‘t Torreke. Veertien verenigingen en handelaars zullen een stand uitbaten. De verenigingen mogen, in vergelijking met vroeger, nu ook drankjes en hapjes serveren”, aldus Kris Callemein van de werkgroep. “We merken dat er heel diverse verenigingen en handelaars op ons evenement zullen staan. Dat maakt het natuurlijk extra leuk”, aldus Nessim Ben Driss.

Tijdens het evenement kunnen de aanwezigen ook genieten van randanimatie. Zo komt een bekende Vlaming langs om enkele liedjes te zingen en geeft ook het plaatselijke schoolkoor het beste van zichzelf. Daarnaast is er ook een spectaculaire act. “Vorig jaar was het best wel koud, daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar verschillende vuurkorven te plaatsen. Dat zorgt ook voor extra gezelligheid”, aldus Nessim. Het Kerstsfeerterras start om 17 uur.

The post Nieuw concept voor vijfde editie Kerstsfeerterras in Dadizele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »