Malle treedt strenger op tegen minderjarigen met vuurwerk: “Ook controle op bezit bij -16-jarigen”

In Malle vaardigt burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) een burgemeestersbesluit uit om jongeren tot en met 16 jaar te kunnen controleren op het bezit van vuurwerk. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en de burgemeester bevestigt het nieuws. "We merken dat er veel jongeren rondlopen met vuurwerk, maar tot nu toe konden we enkel ingrijpen als we ze op heterdaad betrapten als ze het vuurwerk afstaken", zegt Van Looy. 

Meer krantenkoppen in België

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »