LIVE (12u). Krijgen we tijdens loting achtste finales van de Champions League een clash tussen Rode Duivels?

Vanaf 12u wordt er geloot voor de achtste finales van de Champions League. Welke topaffiches komen er uit de bus? Daarna (vanaf 14u) weten ook Union en AA Gent wie ze treffen in de tussenronde van de Conference League. In onderstaande liveblog hoeft u daar niets van te missen. 

Meer krantenkoppen in België

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: “Met deze uitspraak lijkt het erop dat u als vrij man deze rechtszaal kunt verlaten”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis, die door rechter Ramona V. Manglona in het gerechtsgebouw in Saipan op de Noordelijke Marianen werd aanvaard, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten sloot. Op het eiland staat

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Carl Devos over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm”

Op 29 en 30 juni vind het opentuinweekend opnieuw plaats. Een van de 32 West-Vlaamse tuinen dat zijn deuren openzet voor het grote publiek is Garden of Art in Desselgem.
The post Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »