Kortrijk2030 zoekt Kortrijkse verenigingen die durven: “We hebben een totaalbudget van 20.000 euro”

België levert in 2030 de Europese Culturele Hoofdstad af. Kortrijk is één van de kandidaten. “Culturele hoofdstad worden, doe je als stad niet alleen, maar samen met inwoners, studenten, professionele cultuurorganisaties, vele jeugdorganisaties en het rijke verenigingsleven dat onze stad heeft”, zegt Axel Ronse, schepen van Cultuur. Om de kandidaatstelling extra kracht bij te zetten, gaat Kortrijk vanaf 2024 op zoek naar nieuwe uitdagingen voor iedereen die betrokken wil worden. Als eerste zijn de Kortrijkse verenigingen aan de beurt.

Projectleider Tom Hillewaere trekt kandidatuur Culturele Hoofdstad van Europa 2030. “We zijn volop bezig met het traject, met een mooi bestaand aanbod, maar nu willen we upscalen en de capaciteit vergroten. Culturele Hoofdstad van Europa word je als je buiten je comfortzone durft te treden, nieuwe verbindingen legt met minder voor de hand liggende verenigingen en onbekend terrein opzoekt. We dagen verenigingen uit niet te wachten tot 2030 en nu al te durven.”

Durft jouw muziekensemble een fototentoonstelling organiseren? Of lukt het om een dansroutine op te zetten samen met een basketbalploeg? Durf je met je theatervereniging een try-out organiseren in een woonzorgcentrum, of laat je een bijeenkomst met je leesclub binnenkort eens in beeld brengen door een jonge artiest? Kortrijk2030 zoekt verenigingen die met hun ideeën aan de slag willen, en geeft hen een financieel duwtje in de rug.

“We zoeken verenigingen of groeperingen die echte ambassadeurs voor Kortrijk2030 worden en belonen hen ook voor hun enthousiasme”

“We hebben een totaalbudget van 20.000 euro. De voorstellen worden gescreend in het verenigingsplatform en een vijftal krijgen een 4.000 euro steun. We zoeken verenigingen of groeperingen die echte ambassadeurs voor Kortrijk2030 worden en belonen hen ook voor hun enthousiasme”, aldus Tom. Op www.kortrijk2030.be kan je het projectvoorstel van jouw vereniging indienen tot 19 januari.

“We hebben 400 culturele en socioculturele verenigingen in Kortrijk. Met deze actie appelleren we wie we nodig hebben want Culturele Hoofdstad word je door je te onderscheiden en het een verhaal te maken van de streek, gedragen door verenigingen. Zij zijn onze sterkte”, besluit Ronse.

The post Kortrijk2030 zoekt Kortrijkse verenigingen die durven: “We hebben een totaalbudget van 20.000 euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »