Directeur van basisschool van het Brugse Sint-Lodewijkscollege Anne Dierickx gaat met pensioen

Op vrijdag 22 december trekt Anne Dierickx (61), directeur van de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in de Spoorwegstraat, definitief de deur van haar kantoor dicht. Ze heeft er dan een loopbaan van ruim veertig jaar als onderwijzeres, beleidsondersteuner en directeur in de Sint-Lodewijksgroep opzitten.

“Het wordt toch wel even wennen, want ik zal mijn school met pijn loslaten”, vertelt Anne Dierickx in haar bekende enthousiaste stijl. “Ik kijk met een open blik naar de toekomst, maar ik ben ook blij en gelukkig voor de mooie jaren die achter mij liggen. Ik heb altijd ontzettend graag en gepassioneerd lesgegeven. Alhoewel ik in mijn jeugdjaren als Chiroleidster vertrouwd was met leiding geven, heb ik getwijfeld om de stap te zetten naar beleidswerk in het onderwijs. Eigenlijk ben ik er organisch ingegroeid om directeur te worden. Ik heb deze job twaalf jaar met passie en enthousiasme uitgeoefend. Kinderen zien groeien en bloeien, gaf me de grootste voldoening. Als directeur kunnen rekenen op een competent en gedreven team is een zegen. Ook dat geluk was voor mij weggelegd in deze school.”

In de laatste decennia is de onderwijswereld in alle opzichten grondig veranderd en dat geeft Anne Dierickx volmondig toe.

Digitalisering

“Volgens mij is de digitalisering op klas- en schoolniveau de meest ingrijpende innovatie die ik meemaakte. De huidige digitale mogelijkheden zijn een verrijking voor het lesgeven en zorgen ervoor dat leerlingen snel toegang krijgen tot een schat aan informatie.”

“Een school moet een warm nest zijn”

“Maar we moeten ook voldoende attent blijven dat we hen niet overspoelen met een overvloed aan data en vluchtige beelden. Basisvaardigheden blijven belangrijk en een school moet altijd en voor iedereen een warm nest blijven.”

Hoofd leegmaken

Van het beruchte zwarte gat is directeur Anne helemaal niet bang. “Ik had de voorbije jaren weinig tijd voor mijn hobby’s en cultuur. Dat zal nu wel anders zijn. Ik wil mijn hoofd ook leegmaken en fysiek wat actiever worden. Ook de projecten van onze kinderen en kleinkinderen wil ik graag wat meer opvolgen en ondersteunen.”

Stijn Verhulst

Anne Dierickx wordt vanaf het tweede trimester opgevolgd door Stijn Verhulst, die al een volledig jaar samen met haar deeltijds het directieambt invulde.

The post Directeur van basisschool van het Brugse Sint-Lodewijkscollege Anne Dierickx gaat met pensioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »