Derde Santa Claus Fun Run en Walking van Pottenbrekers

Het Vlamertings Pottenbrekersteam organiseert op zaterdag 23 december voor de derde keer een Santa Claus Fun Run. De afstand kan ook al wandelend afgelegd worden. Iedere deelnemer krijgt een kerstmanpak. Een dorp vol kerstmannen en -vrouwen: het is altijd een fraai spektakel.

“Het idee ontstond in 2019, toen we vernamen dat de Santa Run in Ieper ermee ophield”, zegt Yeannick Deberdt. “We dachten: laten we dat eens in Vlamertinge proberen. We hoopten op 300 deelnemers, het werden er 478”, zegt Didier Declerck. “We wisten meteen dat het niet bij die ene keer zou blijven. Toen kwam corona en moesten we de edities van 2020 en 2021 annuleren. Maar dit jaar zijn we weer present”, vervolgt Nancy Verschuere. “Elke deelnemer krijgt een pak en kan gekleed als kerstman of kerstvrouw het vernieuwd parcours afleggen. Onderweg is er ook randanimatie voorzien met drank- en eetstandjes langs het verlichte parcours”, aldus Marc Devroedt.

goede doelen

“De opbrengst gaat opnieuw naar goede doelen”, aldus Gisèle Deschrevel. “Dit jaar komen het Ieperse dierenasiel en de Palliatieve Thuiszorg Westhoek aan de beurt. Sponsors kunnen een bijdrage storten op rekeningnummer BE92 0682 4621 4723, op naam van het Pottenbrekersteam. Ook spullen voor de goodiebags zijn welkom. We kunnen ook dit jaar op de medewerking van KSK Vlamertinge en de Westhoek Turnkring rekenen.”

Het afhalen van de kerstmanpakken en de borstnummers kan vanaf 15 tot 16.30 uur in de kantine van de voetbalclub. Iedere deelnemer kan na de loopwedstrijd of wandeling ook een goodiebag afhalen in de cafetaria van de turnkring.

Inschrijven doe je via [email protected]. Deelnemen kost 8 euro (tot 12 jaar) en 12 euro voor de volwassenen. Ook kandidaat-sponsors kunnen een mail sturen naar hetzelfde adres. Meer info op de Facebookpagina Santa Claus Fun Run.

The post Derde Santa Claus Fun Run en Walking van Pottenbrekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »