DE HEADLINERS VAN 2023. Redacteur Laurence Torck over Émile: “De smeltende sneeuw betekent nieuwe hoop. Maar hoop op wat?”

Mensen werden verhoord, huizen werden doorzocht en telefoongegevens werden geanalyseerd. Maar na vijf maanden ontbreekt nog steeds elk spoor van de kleine Émile. De blonde jongen met de aanstekelijke glimlach en gele paardenbloem achter het oor, was 2,5 jaar oud toen hij op 8 juli van dit jaar verdween in Frankrijk. Eventjes, zo lang hielden zijn grootouders hem niet in het oog. Sindsdien staan de ouders, de politie en het bergdorp Le Vernet voor een raadsel. Er wordt gezegd dat de sneeuw binnenkort zal smelten. “Nieuwe hoop”, klinkt het. Maar hoop op wat?

 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »