Vermiste Britse tiener na zes jaar veilig teruggekeerd naar Verenigd Koninkrijk

Zes jaar nadat hij verdween tijdens een vakantie in Spanje met zijn moeder en grootvader, is de zeventienjarige Alex Batty teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk. Op de luchthaven van het Franse Toulouse heeft hij zijn grootvader nog ontmoet, voor hij teruggevlogen is naar het Verenigd Koninkrijk, zegt de Britse politie. 

Meer krantenkoppen in België

Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom

In de nacht van maandag op dinsdag knalde een Audi tegen een elektriciteitscabine in de Tapuitstraat in Sint-Eloois-Vijve, een deelgemeente van Waregem. Door de klap vatte de wagen vuur. De buurt zat een tijdlang zonder elektriciteit.
The post Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.
The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Weghorst klopt op de deur, maar Koeman houdt vast aan Depay: “Al moet hij wel opstaan”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Het was behoorlijk pittig”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

De wanhoop van Biden: zo gaat het eraan toe achter de schermen

In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo belde hij zélf naar een ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde, en hield hij een geïmproviseerde online meeting met zijn belangrijkste geldschieters. Zo ging het eraan toe in die bewuste

Lees meer »

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein

Met de aanleg van heel wat nieuwe paden, een wandelbrug en een speelpleintje wil het stadsbestuur het natuurgebied van 17 hectare nieuw leven inblazen. “Het resultaat mag gezien worden”, vindt schepen Rik Soens (CD&V).
The post Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »