Tine Ameloot schenkt kledijpakketjes aan Huis van het Kind: “Nog meer ouders helpen”

Tine Ameloot uit Roksem is al lang bezig met nog bruikbare kinderkledij een tweede leven te geven. Eerst deed ze dat via Mic Mac Minuscule waar toekomstige ouders een babylijstje konden aanleggen. Intussen is ze overgeschakeld op Bazar Cezar waar ze zich meer toelegt op tweedehandse kledijpakketjes. Nu gaat ze ook samenwerken met Kringwinkel Kust en koppelt er meteen een goed doel aan.

Het Huis van het Kind mag zich gelukkig achten met een actie van Tine Ameloot van Bazar Cezar. “Via een partnerschap met Kringwinkel Kust kan ik nog meer kinderkledij een tweede leven geven. Daar vindt nog heel veel perfect bruikbare kledij geen weg naar potentiële klanten. Met Bazar Cezar steek ik nu de vele stukken samen in pakketjes per maat en met op elkaar afgestemde kleren voor jongens en meisjes van 9 maanden tot 10 jaar. Het zijn vooral kwalitatief en duurzame merken. Ze zijn te koop in de pop-up-Kringwinkel in de Kapellestraat en bij mij”, vertelt Tine.

Win-win

“Zo zijn we allebei geholpen: de Kringwinkel ziet de berg kledij verminderen en ik kan nog meer ouders aan kleertjes voor hun kinderen helpen: een echte win-win”, is Tine blij met deze samenwerking. “Al een hele tijd stijgt bij mij de vraag naar tweedehandskledij. Kinderen groeien immers heel rap overal uit. Door kledij een tweede leven te geven gaan we ook duurzamer denken en de voetafdruk verminderen.”

De pakketjes die Bazar Cezar aanbiedt, kosten per stuk 19,50 euro. Er zijn twee soorten: ravotpakketjes en gewoon draagbare. “Om er ook een goed doel aan te koppelen nam ik contact met het Huis van het Kind. Per verkocht pakketje schenk ik er samen met Kringwinkel Kust eentje aan dit mooie initiatief”, stelt Tine Ameloot.

Dankbaar

“Immers, hier in de Marktstraat hebben we een ruilwinkeltje voor kwetsbare gezinnen. Het heeft in de korte periode dat het bestaat, al heel veel ouders kunnen helpen. Alle nog bruikbare kledij is hier dan ook heel welkom”, zegt verantwoordelijke Iris Herteleer. “We zijn Tine heel dankbaar voor haar mooie initiatief”, vult schepen van Welzijn Jens Balliere aan.

Kwetsbare gezinnen krijgen een kaart waarop jaarlijks 60 punten plus 24 per extra kind komen. “Per stuk kledij betalen ze een punt. Brengen ze dat in goede staat terug, dan gaat er een punt weer op hun kaart. We hebben ook grote stukken, zoals kinderwagen, stoel, verzorgingskussen, babysit waarvoor ze een waarborg betalen”, legt Iris Herteleer de werking van het ruilwinkeltje uit. Ouders kunnen er op dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur en op woensdag van 14.30 tot 17 uur terecht. De actie van Tine loopt mee met deze van De Warmste Week. “Ook voldoende kledij hoort bij opgroeien zonder zorgen”, vindt ze.

The post Tine Ameloot schenkt kledijpakketjes aan Huis van het Kind: “Nog meer ouders helpen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »