Oud-schepen Marleen en Noël 50 jaar getrouwd

Noël Desmet en Marleen Lepla werden naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag samen met de familie op het gemeentehuis ontvangen. Voor Marleen is dat geen onbekend terrein, want zij was er jaren thuis als gemeenteraadslid, schepen en OCMW-voorzitster.

Noël Desmet werd geboren op 19 februari 1946 en liet zich voor het eerst horen in Tielt. Marleen zag het levenslicht op 6 augustus 1949 in Roeselare. Ze trouwden op 8 juni 1973 in Ardooie want Marleen woonde hier in een bekende familie. Hun thuis is in de Koning Albertstraat, van waaruit ze erg vertrouwd zijn met het dorpsleven. De jubilarissen leerden elkaar kennen in dancing De Hucky in Lichtervelde.

Er zijn twee gehuwde kinderen die beiden al het nest verlieten. Zoon Olivier woont met echtgenote Arlette Marina in Ronse. Hun kinderen zijn Prince, Laura, Ashley en Yann. Dochter Daphne woont met echtgenoot Kevin in Koekelare en ze zijn de ouders van twee zonen.

Een bezige bij

Noël studeerde aan het Nationaal Radio en Film technisch Instituut. Hij werkte in het verlengde van deze studies vele jaren in het Koninklijk Belgisch filmarchief. Daar was hij een deskundige in zijn vak en hij ging er op 65-jarige leeftijd met pensioen. Zijn grote hobby is het kweken van planten. Vooral de orchidee heeft voor hem geen geheimen en ze zijn in het gezin de trotse bezitters van veel mooie exemplaren. Noël heeft veertig jaar toneelervaring achter de rug en was een bekend regisseur. Al acht jaar is hij voorzitter van VIEF, de liberale seniorenvereniging. Hij is ook lid van Neos.

Politieke loopbaan

Na haar schooltijd bij het IHK, richting economie, ging Marleen aan de slag bij Louage – Wisselinck. Daarna werkte ze een tijdje bij Maifair in Roeselare en ze eindigde haar beroepsloopbaan bij het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA), later Kraaknet. Naast deze beroepsloopbaan heeft Marleen er ook een politieke loopbaan opzitten. Ze was erbij toen Groep 82 van start ging. Eerst zetelde ze als raadslid en later als schepen. Ze was zes jaar OCMW-voorzitster, tot ze met de politiek stopte. Daarnaast was er nog tijd om te lezen en te reizen. Marleen is bestuurslid van VIEF en lid van Neos. (JM)

The post Oud-schepen Marleen en Noël 50 jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »