“Ongedierte” en “migranten die het bloed van het land vergiftigen”: harde campagnetaal van Trump baart zorgen

Migranten zonder papieren "vergiftigen het bloed van ons land", zei Donald Trump gisteren in New Hampshire. De oud-president noemde politieke tegenstrevers onlangs ook “ongedierte”. Het is taalgebruik recht uit het fascisme uit de jaren 30 van vorige eeuw. “Je moet altijd voorzichtig zijn met zulke vergelijkingen, maar als ze zo helder zijn als vandaag, dan is het onze plicht om die vergelijking te maken", zegt historicus Christophe Busch. 

Meer krantenkoppen in België

Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen”

Op 5 oktober plant het netwerkplatform voor ondernemers ‘Jong Jabbeke’ een event voor de Jabbeekse ondernemers. Een culinair treffen, net voor de lokale verkiezingen, moet de ondernemers dichter bij elkaar brengen. Jong Jabbeke organiseert ‘Il Gusto della Vita’ – culinair netwerken met Italiaanse flair.
The post Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen” appeared first

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »

Delhaize St. Rochus verwelkomt de robot Broelie: Van ‘Waar vind ik’ tot leuke ‘Wist je datjes’

De toekomst komt ineens heel dichtbij met een interactieve robot die je begeleidt naar jouw gezochte product in de winkel en het Delhaizeteam ondersteunt bij het aanvullen van de schappen. “Broelie is uniek in de regio. We willen hem vooral inzetten om de ‘100% Kortrijk’-producten in de kijker te plaatsen”, zegt zaakvoerder Jeroen Demeersseman.
The post Delhaize St. Rochus

Lees meer »

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode in zijn nieuwe song: “Meest eerlijke nummer dat ik ooit schreef”

Bazart is terug van (even) weggeweest met de single ‘Over de rand’. In februari verdween frontman Mathieu Terryn (30) plots uit de schijnwerpers. In het nieuwe nummer zingt hij nu eerlijk over de moeilijke maanden die hij heeft doorgemaakt. “Ik had geen oog meer voor waarden, voor dingen die ertoe doen”, klinkt het opvallende eerlijk in de songtekst.

Lees meer »

Lijsttrekkersdebat ‘Luister naar de ondernemer’

Op dinsdag 8 oktober organiseren UNIZO Meulebeke, UNIZO Tielt, Ondernemend Tielt en Ondernemend Aarsele een lijsttrekkersdebat in ’t Gildhof, Tielt. ‘Luister naar de ondernemer’ biedt lokale ondernemers de kans om hun stem te laten horen en inzicht te krijgen in de standpunten over ondernemerschap. Volgende thema’s worden behandeld: de fusie, het circulatieplan, mobiliteit, lokale economie,
The post Lijsttrekkersdebat ‘Luister

Lees meer »

KIJK. Vals of echt? Fans speculeren over verandering in ‘popprinses’ Sabrina Carpenters uiterlijk

Sabrina Carpenter (25) is volop bezig aan haar Short ‘n’ Sweet-tour in Noord-Amerika. Ze paradeert op het podium in glitteroutfits en hoge hakken, maar het zijn vooral haar lange blonde lokken die met de aandacht gaan lopen. Fans vermoeden dat de zangeres een pruik of haarstuk draagt, aangezien ze nu een veel volumineuzer kapsel lijkt te hebben. “Het is normaal

Lees meer »

Retrokoers Guidon Titan valt op verkiezingszondag in Tielt: “Toeschouwers kunnen zeker een ludieke knipoog naar de gemeenteraadsverkiezingen verwachten”

Retrokoers Guidon Titan in Tielt is op 13 oktober aan de negende editie toe. Het klassieke recept – ongeschoren benen, ‘vitessen’ aan de buis en geen klikpedalen – blijft ongewijzigd, terwijl er ook weer een stevige afterparty voorzien wordt in wielerkroeg Carlito. Al belooft het een bijzondere editie te worden, want de koers valt dit jaar op verkiezingszondag.
The

Lees meer »