Ondervoorzitter SV Loppem is opvoeder: “Veel gelijkenissen”

In het Vrij Handels- en Sportinstituut (VHSI) in Sint-Michiels zijn onderwijs en sport voor heel wat leerlingen een logische combinatie. Ook voor Anthony Debuyser (46), opvoeder van de leerlingen van de derde graad, gaan sport en onderwijs hand in hand. In zijn vrije tijd is hij sportief coördinator en ondervoorzitter van SV Loppem, dat aan de leiding staat in derde provinciale B.

Alle smoesjes

“Toen ik 24 jaar geleden solliciteerde voor een job op deze school, had ik er geen idee van dat er een link zou zijn tussen mijn professionele activiteit en mijn hobby”, zegt Debuyser. “Hier op school ben ik verantwoordelijk voor zowel de administratie als de begeleiding van de leerlingen. Ik zorg ook voor de eerste opvang van leerlingen met problemen. Ook bij SV Loppem ben ik als sportief coördinator het eerste aanspreekpunt van de spelers, en als ondervoorzitter komt heel wat administratie op me af. Ik ken alle smoesjes van leerlingen die te laat komen op school, maar ik ben ondertussen ook al heel goed op de hoogte van de excuses van voetballers die niet op tijd aanwezig zijn op een training. De gelijkenis is frappant.”

“Zowat iedereen op school weet dat ik al mijn vrije tijd investeer in de club van mijn hart. Als opvoeder moet ik geen lessen voorbereiden en examens nakijken. Daardoor heb ik meer tijd voor mijn hobby. Toen we vorig seizoen vaak verloren, werd ik al eens geplaagd door de leerlingen. Dit jaar staan we eerste en kan ik bijna elke maandag met opgeheven hoofd door de gangen wandelen. De collega’s gunnen me het succes, want ze weten dat ik me voor de spelers van SV Loppem even hard inzet als voor de leerlingen.”

De opvoeder van het VHSI is ook verantwoordelijk voor het aantrekken van jong talent voor zijn club. “Uiteraard hou ik de prestaties van jonge voetballers op onze school in de gaten. Het is jammer dat we geen schoolploeg meer hebben, maar de sportleraren informeren me tijdig als een leerling interesse heeft om bij SV Loppem te komen voetballen.” (PDC)

The post Ondervoorzitter SV Loppem is opvoeder: “Veel gelijkenissen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »