Groen licht voor nieuw scoutslokaal

Het clubhuis in de Sportlaan, al jaren de uitvalsbasis van Seascouts 15de FOS ’t Kraainest, is dringend aan vervanging toe. Nadat de gemeenteraad een eerste voorontwerp goedkeurde voor een nieuw scoutsgebouw werd in december unaniem het definitieve ontwerp goedgekeurd.

Door de ligging van het gebouw binnen het Duinendecreet werd destijds een GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) zonevreemde sport- en jeugdinfrastructuur opgemaakt. Een inspraakmoment met Seascouts ’t Kraainest, en overleg met de adviesverlenende instanties, resulteerde begin dit jaar in een voorontwerp dat voldeed aan de bepalingen van het GRUP. De omgevingsvergunning die dan werd ingediend, is nu ook toegekend.

De raming voor het definitieve ontwerp dat op de laatste gemeenteraad werd goedgekeurd bedraagt ongeveer 823.000 euro en ligt dus een stuk hoger dan het initiële bedrag van zo’n 700.000 euro.

Ruime zaal

“Het wordt een sober, rechthoekig gebouw in prefab architectonisch beton, zonder kelder. Aan oppervlakte wordt echter niet ingeboet”, licht schepen Wim Janssens de plannen toe. “Er is een ruime polyvalente zaal, waar 100 personen aanwezig kunnen zijn en 60 personen kunnen slapen. Die zaal kan worden opgedeeld in kleinere, afgescheiden ruimtes. De wanden in het sanitaire gedeelte zijn in PVC, en er komt een rudimentaire keuken waar de scouts op korte tijd grote hoeveelheden kunnen koken. Er is ook een berging, en het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Aan de dakconstructie worden grote haken bevestigd om te kunnen sjorren, en er wordt een grote groene bank geïnstalleerd onder de luifel. De start van de werken is voorzien eind maart 2024.”

“Bij onze zeescouts leren tientallen kinderen al decennia omgaan met elkaar, ze ravotten in onze duinen, maken kennis met activiteiten op en rond het water. Hun lokalen zijn helemaal doorleefd en we investeren graag in deze nieuwe infrastructuur voor het verenigingsleven. Door de ligging van de lokalen in natuurgebied is het geen makkelijk dossier geweest, maar we zijn trots dat we met deze nieuwe lokalen de werking voor deze jeugdvereniging kunnen bestendigen voor de toekomst”, aldus burgemeester Bram Degrieck tot besluit. (MVO)

The post Groen licht voor nieuw scoutslokaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »