Gemeente plant op twee locaties twee ha bos aan

De gemeente plantte op twee locaties 5.700 bomen aan. De gemeente deed voor de aanplant een beroep op vrijwilligers.

De aanplanting van de twee hectare extra bos was een samenwerking van de gemeente met BOS+, Bosgroep IJzer en Leie, de Vlaamse overheid en automobielclub Geert Vanslambrouck. “Bomen geven zuurstof, verminderen het fijn stof en maken onze planeet een stuk groener”, weet schepen van Omgeving Chris Verhaeghe (Open VLD).

“Het is de ambitie van het gemeentebestuur om in deze beleidsperiode per inwoner 1 boom aan te planten : 11.400 op precies te zijn. Om die ambitie kracht bij te zetten bundelen we onze krachten met Bosgroep IJzer en Leie, BOS+ en de Vlaamse overheid. In één weekend hebben we gezorgd voor twee hectare extra bos. Goed voor meer dan 5.700 bomen of een verminderde CO2-uitstoot van 25 ton per jaar in de eerste 20 levensjaren van de bossen. Daarmee past deze actie volledig binnen ons duurzaamheidscharter, een engagement van tien speerpunten waarmee het gemeentebestuur het leefmilieu een handje wil helpen.”

Sneukelbos

“De nieuwe bossen werden op twee locaties aangelegd. In de Visweg komt er een sneukelbos met onder andere fruit- en notenbomen en naast de begraafplaats in de De Carninstraat wordt er een bos aangeplant op de nog aan te leggen natuurbegraafplaats”.

Voor de aanplant deed de gemeente een beroep op vrijwilligers. “Ondanks het gure weer konden we rekenen op heel wat helpende handen”, weet schepen Verhaeghe. “Op zaterdag mochten we een 25-tal vrijwilligers verwelkomen en op zondag een 50-tal. Ook de leden van automobielclub Geert Vanslambrouck tekenden present. Zij sponsorden mee de nieuwe bosaanleg voor een bedrag van 1.000 euro. We kregen we ook morele steun van Sinterklaas. Hij gaf het startschot voor de tweedaagse boomplantactie. Voor de vrijwilligers hadden we niet alleen spades en bomen, maar ook soep voorzien”. (BCH)

The post Gemeente plant op twee locaties twee ha bos aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »