Deelgemeenten delen samen 9.400 euro prijzengeld uit: “Eindejaarsactie in Zedelgem met liefst 120handelaars”

Bedrijvig Zedelgem en de gemeente Zedelgem hebben opnieuw een eindejaarsactie op poten gezet. De prijzenpot bedraagt 9.400 euro. “We hoopten op 100 deelnemende handelaars, maar het zijn er uiteindelijk 120 geworden. De deelnemers zijn te herkennen aan de kerstboom met groene lichtjes voor hun gevel.”

De eindejaarsactie loopt van 7 december tot 31 december. “Wie bij een van de deelnemende handelaars of ondernemers in Groot-Zedelgem zijn aankopen doet, maakt kans op heel wat prijzen uit de prijzenpot van 9.400 euro. Daarvan heeft de gemeente Zedelgem 4.000 euro gesponsord”, zegt Céline Vanstechelman namens de werkgroep van Bedrijvig Zedelgem die de eindejaarsactie organiseert. Voorts bestaat het team uit Fangio Vierstraete, Gino Vlaminck, Mieke Deprey, Claudine Haesaert, Stijn Leemans, Pieter Bonduel en Julie Missiaen voor de gemeente Zedelgem.

Het was van 2018 geleden dat er nog eens een eindejaarsactie georganiseerd werd op grondgebied Zedelgem. De actie werd met veel enthousiasme onthaald. “We zijn heel tevreden dat zo veel handelaars en ondernemers deelnemen aan de eindejaarsactie. We hadden gehoopt dat er 100 deelnemers zouden zijn, uiteindelijk zijn het er 120 geworden. De handelszaken liggen verspreid over heel Groot-Zedelgem en je kunt ze herkennen aan de kerstboom met groene lichtjes en stickers.”

Elke aankoop telt

De prijzenpot wordt opgesplitst in vier bonnen van 500 euro en bij iedere handelaar worden ook drie bonnen van 20 euro getrokken. Die worden uitgekeerd in de vorm van de nieuwe Zedelgemse betaalkaarten. “Bij iedere aankoop, groot of klein, in een van de deelnemende handelszaken kan er een invulstrookje ingevuld worden en in de voorziene wedstrijdpot gestopt worden.”

De Zedelgemse Betaalkaart wordt gelanceerd begin volgend jaar. Met deze kaart wil het gemeentebestuur een handige digitale betaalkaart in bankkaartformaat introduceren. Die is flexibel te gebruiken bij lokale handelaars en ondernemers. Je kan een gekozen bedrag opladen tussen 1 en 150 euro en het saldo is vrij te besteden.

The post Deelgemeenten delen samen 9.400 euro prijzengeld uit: “Eindejaarsactie in Zedelgem met liefst 120handelaars” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »