“400.000 euro! Dat is wat ik gehoopt had”: Joël Verschoot stopt als duivenmelker en hield nog één keer uitverkoop

Joël Verschoot gaat met pensioen als duivenmelker, maar niet zonder eerst nog eens 206 van zijn duiven onder de veilinghamer te laten passeren. In 2019 kon hij zijn Armando voor 1,25 miljoen euro van de hand doen. Zo’n vaart liep het dit keer niet voor de nakomelingen van de topduiven, maar toch werd afgeklokt op het mooie bedrag van ruim 400.000 euro.

206 duiven uit de kweektil van Joël Verschoot werden geveild. Dat gebeurde in verschillende loten, waarop kon geboden wordt tot zondag 17 december via de veilingsite Pipa. Vandaag liepen de biedingen op de verschillende loten af, de gemiddelde prijs van een duif bedraagt ongeveer 2.000 euro, dus ruim 400.000 in totaal. 16 miljoen frank rekent de 67-jarige Ingelmunsternaar nog even voor.

“Wat ik met het geld ga doen? Op de bank zetten, maar het is straks ook Nieuwjaar”

De hele familie was samen gekomen op het appartement waar Joël en zijn echtgenote nu wonen, op het Ingelmunsterse Stationsplein. Er heerste een jolige sfeer. Zoon Dieter heeft een nieuwe woning gebouwd in de Bilkstraat, waar ook de duiventil nog staat. Het is Dieter die als enige van de vier zonen de microbe ook écht te pakken heeft. “We zijn ondertussen al enkele jaren bezig duiven op te kweken voor Dieter, zodat hij volgend jaar kan starten. Maar ik heb vier zonen en acht kleinkinderen. Ik moet alles eerlijk verdelen”, knipoogt Joël. “Vandaar dus de verkoop nu. Dieter kan dan op eigen houtje verder gaan met zijn eigen duiven en ook mijn andere kinderen genieten mee. Het geld gaat in eerste instantie op de bank, maar het is inderdaad straks Nieuwjaar”, kopt Joël onze voorzet binnen.

Kopers onder schuilnaam

Joël specialiseerde zich vooral in de fondvluchten, de langere afstand. De interesse voor de duiven kwam uit binnen-, maar vooral ook buitenland. “China, Japan, Taiwan… Maar ook kwekers hier uit de streek hoor. Maar de meeste bieders doen dat onder een schuilnaam. Morgen krijgen ze een factuur van veilinghuis Pipa, pas dan is de duif ook definitief van hen en zullen wij weten waar die ook naar toe zal gaan. Maar dat zal dus de wereld rond zijn.”

Helpen bij Dieter

De topper dit keer was Calimero, die haalde 33.000 euro. Het is een kleinzoon van Armando en Contador, twee toppers die uit de kundige duivenmelkershanden van Joël zijn voort gesproten. “Als je de sport wil beoefenen zoals ik dat gedaan heb, moet je daar echt veel tijd in stoppen. Zelf heb ik 45 jaar in Rekkem als slachter gewerkt, voor ‘s nachts en ‘s morgens en overdag kon je me terugvinden bij de duiven. Ik zal nu ook nog Dieter helpen, ik zal dus de kans niet hebben om het te missen.”

The post “400.000 euro! Dat is wat ik gehoopt had”: Joël Verschoot stopt als duivenmelker en hield nog één keer uitverkoop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »