Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend

Vrijdagnamiddag werd na maanden hard labeur en spannende renovatiewerken het geheel vernieuwde toeristisch onthaal van Knokke-Heist op de Zeedijk geopend. Meteen springen de vier belevingshoeken rond gastronomie, natuur, shopping en kunst in het oog.

De toeristische dienst van Knokke-Heist – voorheen ook nog ‘VVV-kantoor’ genoemd – is sinds jaar en dag gevestigd op het Lichttorenplein, palend aan de Zeedijk in Knokke. De vuurtoren of lichttoren, waar het plein naar vernoemd is, werd in 1872 in gebruik genomen en doorheen de jaren verschillende keren vernield, in de eerste wereldoorlog, en hersteld. Het gebouw werd in 1952 gesloopt om plaats te maken voor het huidige Lichttorenplein en het toen nieuwe ‘VVV-gebouw’. Dit gebouw werd in 2007 vervangen door een gebouw met toeristisch onthaal dat de contouren van de oude vuurtoren suggereert.

Feestelijke opening

Maar vrijdagnamiddag, 15 december, werd het intern geheel vernieuwde toeristisch onthaal dus feestelijk geopend in aanwezigheid van het gemeentebestuur en een delegatie van de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen, die mee in stond voor de financiering van het vernieuwingsproject. De provincie trekt 600.000 euro voor de vernieuwing van twaalf toeristische infokantoren, waaronder dus ook dat van Knokke-Heist, liet gedeputeerde voor Toerisme Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) weten.

“Er werd bij deze renovatie enorm veel aandacht besteed aan kwaliteit, klantvriendelijkheid, toekomstgerichtheid, respect en betrokkenheid van de bezoeker. Het nieuwe logo van Knokke-Heist, verwijzend naar de vijf wijken van de gemeente, is ook prachtig verwerkt. Zowel in de vloer als achter de ruime balie”, vertelde burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen).

Vier belevingshoeken

Om het project inhoudelijk en concreet uit te werken, werkte het gemeentebestuur samen met het kantoorinrichtingsbedrijf Buro Modern uit Waregem. In overeenstemming met het team van toerisme Knokke-Heist werkte het vier ‘belevingshoeken’ uit. In de Natuurhoek kunnen bezoekers hun favoriete fiets- en wandelroutes uitstippelen en het Zwin Natuurpark ontdekken. De Modehoek wordt telkens ingekleed met de laatste modetrends en in de Kunsthoek tref je verwijzingen aan rond de vele beelden en andere kunstuitingen in de badstad. Je kunt er ook klassevolle merchandise van Knokke-Heist aankopen. In de Gastronomiehoek ten slotte sta je oog in oog met heerlijke zwinstreekproducten en is er showcooking gedeelte om in te zetten tijdens events.

The post Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »