Tom Van Grieken aangeklaagd door politieagent voor slagen en verwondingen

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is door een politieagent aangeklaagd voor slagen en verwondingen. Dat voor een incident dat plaatsvond tijdens een betoging in juni. Dat maakt de partijvoorzitter zelf op X (het voormalige Twitter) bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Gemeentebestuur zet in op elektrisch laden

Het gemeentebestuur zet op vijf locaties nieuwe laadpunten neer voor het ‘tanken’ van elektrische energie. Voortaan kunnen bestuurders van een elektrisch aangedreven voertuig de batterijen opladen op goed bereikbare openbare plaatsen in de gemeente. Er zijn laadpunten bij het cultureel centrum De Tassche, bij het gemeentehuis, bij de evenementenzaal van De Ark in de Melkerijstraat,
The post Gemeentebestuur zet

Lees meer »

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Supporters van triatleet Marten Van Riel voor niks met bus van Wuustwezel naar Parijs: “Teleurstelling is groot”

Bij een 50-tal supporters van Marten Van Riel heerst er grote teleurstelling, nadat ze vannacht met een bus vanuit Wuustwezel naar Parijs trokken voor de Olympische triatlon die toch niet doorgaat vandaag. De wedstrijd zou plaatsvinden om 8 uur, maar omdat de Seine vervuild is, wordt de race uitgesteld. "We maken er dan maar een dagje Parijs van", zegt burgemeester

Lees meer »