Ouders dienen klacht in nadat zoon Demko (13) klappen krijgt op school: “Mijn moederhart bloedde toen ik het filmpje zag”

De 13-jarige Demko heeft afgelopen woensdag enkele slagen gekregen van een leeftijdsgenoot op de speelplaats van zijn school in Lendelede. Er werd zelfs een filmpje gemaakt, dat daarna viraal ging. De ouders van het slachtoffer hebben een klacht neergelegd bij de politie. “Zijn trommelvlies is gescheurd, zijn hoofd zit dik en hij heeft pijn aan zijn hoofd”, vertelt mama Cindy (50). 

Meer krantenkoppen in België

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen

Woensdag 18 september knipte burgemeester Dirk De fauw zichtbaar trots in de binnentuin naast de voormalige kerk van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat het traditionele lint door. De herbestemming van het gebouw is onderdeel van een lange termijnplanning om de Stedelijke Academie te centraliseren.
The post Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaars fotozoektocht ontvangen prijzen tijdens Buurtreceptie op de Bosmolens

Zondag 15 september was er aan buurthuis Molenwiek op de Bosmolens de jaarlijkse receptie van het Buurtcomité. Al even traditiegetrouw werd er ook een praktische schiftingsvraag georganiseerd, die mee de winnaar van de fotozoektocht moest aanduiden.
The post Winnaars fotozoektocht ontvangen prijzen tijdens Buurtreceptie op de Bosmolens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philippe Geubels zat ooit dronken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik was die opnames vergeten”

Philippe Geubels (43) doet in de podcast ‘Achter de schermen’ een verrassende onthulling: de komiek zat ooit behoorlijk beschonken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’. Op de jaarmarkt in Boechout was hij de opnames van de populaire quiz volledig vergeten. “Ik was dan ook al sinds 10 uur ‘s morgens aan het drinken”, geeft hij toe met

Lees meer »

Na smeekbede van fans: VTM zendt ‘De Pfaffs’ dan toch opnieuw uit vanaf 30 september

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

Ongeloof wanneer eerste afvaller zich ontmaskert: herbeleef de start van nieuw seizoen ‘The Masked Singer’

De kop is eraf, en één masker ook. TV-kijkend Vlaanderen maakte vanavond kennis met zes van de veertien nieuwe figuurtjes van ‘The Masked Singer’ in de eerste aflevering van het vierde seizoen. Maar meteen moest er al afscheid genomen worden van één masked singer: Mister Withlove was op koers naar de exit met zijn performance van ‘Copacabana’, ook al was

Lees meer »

“Het deed me veel pijn”: Thibaut Courtois zet rivaliteit opzij en komt met steun voor zwaar geblesseerde Barça-keeper Ter Stegen

FC Barcelona won gisteravond tegen Villarreal, maar verloor z’n keeper Marc-André ter Stegen waarschijnlijk wel voor een lange tijd. De Duitser blesseerde zich aan de knie en dat deed duidelijk ook iets met ‘lotgenoot’ Thibaut Courtois. Onze landgenoot, die voor rivaal Real Madrid speelt, komt op X met een boodschap van steun voor z’n collega.

Lees meer »

21 doden bij Israëlisch bombardement op schoolgebouw, ook 13 kinderen omgekomen

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle

Lees meer »

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: zangeres Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Fietsersbond Kortrijk lanceert 14-puntenplan met een aantal concrete maatregelen

Met de Week van de Mobiliteit net achter de rug en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen lanceert de Fietsersbond Kortrijk 14 fietsmaatregelen voor om de fietsveiligheid en -comfort in Kortrijk te verhogen met onder meer een fietsvriendelijke verbinding naar Rollegem.
The post Fietsersbond Kortrijk lanceert 14-puntenplan met een aantal concrete maatregelen appeared first on KW.be.

Lees meer »