Nico Rogge (KZ Dentergem – 4C) ziet elke week topprestaties

Vierdeprovincialer KZ Dentergem verkeert in uitstekende vorm. Net voor het ingaan van de terugronde staat het team van coach Nico Rogge op de tweede plaats, op één punt van leider Bissegem B.

“Ik ben inderdaad een heel gelukkige trainer, want niemand had deze situatie bij de seizoenstart verwacht”, zegt Rogge. “We zijn immers met drie op twaalf aan de competitie begonnen, in een duidelijker moeilijkere reeks. Daarna zijn de automatismen in de ploeg geraakt en verloren we nagenoeg niet meer. Mijn spelers leveren echt wekelijks een topprestatie. Zo ook vorig weekend, maar eigenlijk begon het al de week daarvoor, met winst op het veld van de toenmalige leider Anzegem B. Deze sterke prestatie kreeg een verlengstuk tegen Aalbeke.”

Betere vorm

Zondag start de terugronde met de komst van KSV Pittem B, de ploeg van ex-assistentcoach Christof Mulier.

“Die match wil ik echt wel winnen, en dat heeft zo zijn redenen. Vooreerst is het een beetje een prestigestrijd tegen mijn gewezen assistent. In die jaren hebben we echt een uitstekende band uitgebouwd, maar zondag staan we voor negentig minuten tegenover elkaar. Een tweede reden is natuurlijk het derbygevoel, en een derde is de afloop van de heenwedstrijd. Daar zijn we zwaar onderuit gegaan, met 3-0. Toen was de efficiëntie een bepalende factor, want beide ploegen hadden ongeveer evenveel kansen. Nu zitten wij in een betere vorm, dus hoop ik dat de match dit keer in ons voordeel eindigt.”

Hoe sterk is Pittem B? “Het is een moeilijk in te schatten ploeg, zeker al omdat ze afhankelijk zijn van de afvallers uit de A-kern, maar sowieso willen we onze rug rechten na de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd.”

Ondertussen zijn de besprekingen voor volgend seizoen bijna afgerond. Op één speler na heeft iedereen al bijgetekend en ook de technische staf met Nico Rogge en Timothy Van De Wouwer blijft nog zeker één jaartje extra op post. Men moet dus enkel maar naar gerichte versterkingen uitkijken. (SBR)

Zondag 17 december om 14.30 uur: KZ Dentergem – KSV Pittem B.

The post Nico Rogge (KZ Dentergem – 4C) ziet elke week topprestaties is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer

Met de start van de zomervakantie vervelt Oostende weer tot één groot openluchtevenement. Dat vergt heel wat afspraken en organisatie, maar Toerisme Oostende en de stadsdiensten staan klaar om twee maanden lang vele duizenden bezoekers te ontvangen, hopelijk onder een stralende zon.
The post Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »