Nathalie kreeg jaar geleden groen licht voor euthanasie na verkrachting, maar: “Voorbije jaar momenten dat ik plots merkte dat ik gelukkig kon zijn”

Nathalie Huygens (51) kreeg vorig jaar groen licht voor euthanasie omdat ze ondraaglijk lijdt aan de gevolgen van verkrachting. Vandaag leeft ze vooral van dag tot dag en geeft ze voordrachten, zoals vrijdag aan studenten. “Soms voel ik dat ik moet volhouden en doorgaan. Het feit alleen al dat ik dat voel, is voor mij een mirakel.”

 

Meer krantenkoppen in België

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Luxejacht van bijna 1 miljoen euro zinkt na brand

Een luxejacht, aangemeerd in Marina del Rey in Californië, vatte vuur en brandde meer dan twee uur voordat het uiteindelijk zonk. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar vermoedelijk is de oorzaak te vinden bij het vuurwerk en munitie die aan boord waren opgeslagen.
Het waarde van het jacht, “De Admiraal” , wordt geschat op zo’n 900.000

Lees meer »

Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie

Van 21 tot en met 29 september worden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen wielrennen voor personen met en zonder beperking georganiseerd. Met de Sechseläutenplatz als universele finishzone zet dit WK opnieuw een mooie stap naar meer inclusie. Met Lennert Vanlathem en Marvin Odent nemen er twee West-Vlamingen deel aan het WK.
The post Marvin Odent en Lennert Vanlathem

Lees meer »

Ooit bijna uitgewezen uit Nederland, vandaag succesvol ondernemer: Mauro Manuel bezoekt parlement “om statement te maken”

Mauro Manuel, die in 2011 bijna uitgewezen werd uit Nederland, maar door het zogenoemde kinderpardon toch mocht blijven, is vandaag kledingontwerper bij onze noorderburen. Naar aanleiding van Prinsjesdag trok hij deze week naar het parlement in Den Haag om de politici te tonen dat migratie ook positieve verhalen oplevert. "Om een statement te maken", zei hij in ‘Café Kockelmann’, op

Lees meer »

Gemeente brengt hulde aan gouden jubilarissen

Naar jaarlijkse traditie werden koppels, die de voorbije maanden hun gouden huwelijksverjaardag vierden, door de gemeente uitgenodigd op de koffie in het ontmoetingscentrum De Stip. Vijftien koppels tekenden present: Gerard en Cecile Verhenne-Van Deynse uit Oostkamp (14 april 1974), Thierry en Jeannine Carels-Kerkhove uit Hertsberge (7 juni 1974), Freddy en Marilyn Van Ackere-Blomme uit Ruddervoorde
The post Gemeente brengt

Lees meer »

Stiefdochter (13) maandenlang misbruikt maar zelfs na klacht moet ze nog half jaar bij verkrachter wonen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van zeven jaar gevorderd tegen een 38-jarige man uit Halle die maandenlang zijn stiefdochter had verkracht. De man, G., had het dertienjarige meisje gedwongen hem oraal te bevredigen. De dertiger had de kans gekregen om een therapie te volgen maar zou dat niet gedaan hebben. Het meisje moest zo nog zes maanden bij

Lees meer »