Joran Wyseure hoopt na eerste WB-podium alsmaar meer op WK

Als er begin februari in het Tsjechische Tabor sneeuw ligt moet bondscoach Sven Vanthourenhout Joran Wyseure in zijn WK-selectie opnemen. In het Italiaanse Val di Sole verraste de 22-jarige veldrijder met de derde podiumplaats in een wereldbeker bij de elite.

“Nochtans had ik er zaterdag na de verkenning geen goed oog in”, geeft de pion van Crelan-Corendon eerlijk toe. “Daags voor de wedstrijd zat ik vrij lang op het parcours. Vier, vijf ronden om aan de sneeuw te wennen. Want het was mijn eerste wedstrijd ooit op sneeuw. Het liep niet lekker, ik ging zeven of acht keer tegen de grond. Zelfs enkele malen redelijk hard. Na die kennismaking is mijn entourage op mij beginnen in te praten. Onder meer ploegleider Kris Wouters.”

Het liep zondag veel beter dan verwacht. Zijn start was niet super, maar in de eerste bocht kon hij via de buitenkant heel wat plaatsen goedmaken. “Ik schoof op naar plaats zeven, maar kwam ter hoogte van de balken ten val waardoor ik twee plekken verloor”, vertelt Wyseure. “In een groepje met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout kreeg ik snel de indruk dat ik met meer vertrouwen op de sneeuw reed. Dus moest ik naar de kop van dat groepje. Tot mijn verbazing sloeg ik meteen een gaatje.”

Sterke solo

Wat al in de derde van zeven ronden gebeurde. Nadien bleef de gewezen beloftenwereldkampioen altijd rechtop en snelde hij na Joris Nieuwenhuis en Niels Vandeputte naar de derde podiumplaats. “Ongelooflijk, bij de jeugd slaagde ik er nooit in het podium van een wereldbekerwedstrijd te halen”, glundert Wyseure. “Bovendien verwachtte ik dit niet op sneeuw, eerder in een zware moddercross. Zoals in Dublin waar ik vierde eindigde.”

Zondag trekt Wyseure naar de Citadel van Namen voor de volgende wereldbeker. Ook Antwerpen, Gavere, Heusden-Zolder (SP), Hulst, Koksijde (X²O), Zonhoven, het BK in Meulebeke en Benidorm staan op zijn programma. “Stiekem hoop ik alsmaar meer op een WK-selectie”, vertelt Wyseure die op de UCI-ranking naar plaats 14 klom. “In Tabor ligt misschien ook sneeuw. Tijdens de kerstperiode ga ik mijn kalender niet overladen. Mij overal in de top tien blijven handhaven is het opzet.” (HF)

The post Joran Wyseure hoopt na eerste WB-podium alsmaar meer op WK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »