Jarne Jodts (FC Gullegem) wil stunten tegen leider

FC Gullegem moest vorige speeldag in tweede nationale zijn meerdere erkennen in het Oost-Vlaamse Brakel. De rood-witten verloren er met 3-0. Zondag komt leider Eendracht Aalst naar de Gullegemse Poezelhoek. De Ajuinen zijn een traditieclub, bouwen opnieuw aan de weg naar boven. Een uitstekende uitdaging voor Gullegem dat zeker voor eigen volk niet verlegen is om een stunt.

Wie de wedstrijden van FC Gullegem bijwoont, krijgt altijd waar voor zijn geld. Zondag thuis tegen Eendracht Aalst zal dat niet anders zijn. De Ajuinen willen liever vandaag dan morgen opnieuw een stap hoger zetten en zullen zondag heel zeker begeleid worden door een grote schare luidruchtige supporters. Ambiance verzekerd. “Dat belooft”, wrijft Jarne Jodts zich in de handen.

“Dit zijn wedstrijden waar je als voetballer naar uitkijkt. En je weet, we zijn nooit bang voor een stunt. Dat we vorige speeldag op Brakel een ferme uppercut kregen? De cijfers geven een vertekend beeld. We waren de evenknie van de thuisploeg. Het verschil zat hem in de afwerking en niet onbelangrijk, de scheidsrechter was niet op niveau.”

Sterke kern

Jarne Jodts versleet zijn eerste voetbalschoenen bij SC Menen, droeg daarna de kleuren van Zulte Waregem en van KV Kortrijk. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar Gullegem. Na één geslaagd seizoen stapte hij over naar het toen ambitieuze Zwevezele, een jaar later naar Westhoek. Dit seizoen kwam Jarne met veel goesting terug naar de Gullegemse Poezelhoek.

“Daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad”, beweert de 24-jarige Menenaar. “We hebben een kwalitatief sterke kern en pakken uit met aanvallend voetbal. Dat we het moeilijk hebben om achteraan de nul te houden? Dat heeft niks met blunders of individuele fouten te maken. De meeste tegendoelpunten waren van uitstekende makelij waartegen je je als verdediger moeilijk kan wapenen.”

Volgend seizoen?

Na de winterstop worden de besprekingen met de spelers aangesneden. “Of ik volgend seizoen alsnog de rood-witte kleuren draag”, herhaalt Jarne Jodts de vraag. “Voor mij niet gelaten. We hebben een goede ploeg en de sfeer is uitstekend. Gullegem is een warme en gezellige club met een stadion dat voetbal uitstraalt. Maar om te trouwen moet je met twee zijn.” (AV)

The post Jarne Jodts (FC Gullegem) wil stunten tegen leider is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Finale barst los: Van Aert, Stuyven en Nys proberen weg te springen uit peloton, Campenaerts en Hermans op kop

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Katrien (43) trouwt dinsdag met … zichzelf: “Ik wil dat de schepen hetzelfde mopje vertelt als bij alle andere koppels”

Katrien Van Opstal trouwt dinsdag. Dat is een bijzonder moment, want trouwen doe je niet elke dag. En al zeker niet met jezelf. Je leest het goed: Katrien trouwt dinsdag als eerste persoon in ons land met zichzelf. En daar heeft ze goede redenen voor, vertelt Katrien in een uitgebreid interview. Al keken ze in het gemeentehuis wel even vreemd

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »