Grégory en Kimberly kozen bewust voor hun dochtertje met downsyndroom: “Zwangerschap afbreken? Mila hoort bij ons”

In 2022 werden in Vlaanderen opvallend meer kinderen met het syndroom van Down geboren dan in de jaren voordien. Koppels kiezen er wetens en willens voor om de zwangerschap niet te onderbreken. Dat gebeurde ook bij Mila, net 1 jaar. Haar ouders Grégory (41) en Kimberly (38) doen bij HLN hun verhaal: “Wij wilden heel bewust een kind. Wel, we hebben een prachtige dochter gekregen. Een paar dromen hebben we moeten loslaten, maar er kwamen andere in de plaats.” 

Meer krantenkoppen in België

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »