Gianni Gravina en SV Wevelgem City willen sportieve revanche pakken tegen WS Lauwe

Zaterdag staat in vierde provinciale D de kleine derby SV Wevelgem City B – WS Lauwe B op de kalender.

Op de tweede speeldag kreeg Wevelgem er een 5-0-afstraffing te verwerken. “Die nederlaag ligt nog zwaar op onze maag, we zinnen op sportieve revanche”, maakt de Wevelgemse T1 Gianni Gravina een vuist. In aanloop naar het burenduel maakten beide ploegen reclame voor eigen winkel. Wevelgem ging met 0-4 winnen op Reningelst, WS Lauwe versloeg Koksijde-Oostduinkerke op eigen bodem met 3-5. WS Lauwe B doet het met een tweede plaats uitstekend, Wevelgem moest zich met een voorlopige zevende plaats met iets minder tevreden stellen.

Niet kansloos

“En toch zijn we zaterdag niet kansloos”, beweert Gianni Gravina. “Ik heb het deze week mijn spelers goed ingepeperd. Als rasechte Lauwenaar hoop ik zaterdag na de match het hoge woord te mogen voeren. Ook mijn T2 Birger Vanneste heeft een verleden bij White Star en zou zaterdag graag aan de winnende kant staan. De zware 5-0-nederlaag uit de heenronde ligt nog zwaar op onze maag. Bij WS Lauwe heb ik destijds zelf gespeeld. Meestal speelde ik bij de beloften. Ik heb er een mooie tijd gehad en draag White Star nog steeds in mijn hart. Maar zaterdag wil ik als winnaar uit de strijd komen.”

Stiel leren

Gianni Gravina mag dan geen steile ambities koesteren met zijn ploeg, als trainer wil hij het in de toekomst toch maken. “Dat is inderdaad de bedoeling”, zegt de 33-jarige Wevelgemse T1. “Je moet uiteraard ook de kans krijgen om het te bewijzen. De plaatsen zijn voorlopig beperkt en duur. In de provinciale reeksen zijn het meestal dezelfde namen die aan bod komen. De jongere generatie geniet nog niet volledig het vertrouwen dat het nochtans verdient. Bij de Wevelgemse B-ploeg kan ik ondertussen zonder druk op de schouders de stiel leren. De bedoeling is om de jongens die ik in handen krijg, beter te maken.” (AVH)

Zaterdag 16 december om 20 uur: SV Wevelgem City B – WS Lauwe B.

The post Gianni Gravina en SV Wevelgem City willen sportieve revanche pakken tegen WS Lauwe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »