“Deze club is één grote familie geworden”: Jo Wallaert over succesverhaal bij KFC Damme

Op de website van KFC Damme is vermeld: Samen met trainers, coaches, spelers en supporters werkt het bestuur hard om de doelstellingen van de vereniging te realiseren en de voetbalervaring bij KFC Damme onvergetelijk te maken. Wij gingen ons licht opsteken bij Jo Wallaert, de ondervoorzitter die de funderingen legde voor het succesverhaal.

Provinciaal label

Toen er plannen gesmeed werden om de jeugd van SVV Damme en KFC Moerkerke te doen samenwerken, uitte Jo Wallaert legendarische woorden: “Waarom gaan we niet voor één globale samensmelting?” Het idee werd doorgedreven en nu is KFC Damme een succesverhaal.

Jo Wallaert woont pal tegenover de site in Sijsele en pleit voor een rustige opbouw. “De jeugdwerking is nu reeds hoopgevend maar we willen dat stapje hoger zetten. Dus proberen we ons gewestelijk label in te ruilen voor het provinciale label. Zo wordt de stap naar de eerste ploeg wat gemakkelijker. Wat ons vlaggenschip betreft, hunkeren we ernaar ooit uit vierde provinciale weg te geraken, al plakken we daar geen termijn op. Onze trainers zullen nooit druk ondervinden. Ook de dames maken deel uit van ons succesverhaal. Hun trainer Okwor Odinaka ademt voetbal en zijn oefensessies worden op lof onthaald.”

luchtballoneffect

“Akkoord, we schoten verschroeiend uit de startblokken met onze eerste ploeg, oogstten 12 op 12 maar alles wat we deden, zat mee. We hoefden maar te blazen en de bal ging tegen de netten. Eind september, op bezoek bij Zwevezele, gingen we met 5-1 onderuit. Onze trainer gewaagde van een luchtballoneffect. Alle voetjes stonden weer op de grond. Nu prijken we op stek drie, een correcte waardemeter volgens mij. We hebben nog één opdracht voor de boeg dit kalenderjaar: een trip naar Oostkamp B, altijd moeilijk.”

Vincent Goemaere

“We zijn één grote familie geworden. De trainers zijn mijn vrienden, net als afscheidnemend voorzitter Filip Babylon. Die schitterende mens bracht zelf zijn opvolger aan. Vincent Goemaere wordt onze nieuwe grote baas. Hij drukt langzaam maar zeker zijn stempel als een ware people manager terwijl Filip beschikbaar blijft. En wat mezelf betreft, laat me maar mijn ding doen in de schaduw voor die prachtvereniging.” (JPV)

Zaterdag 16 december om 18.30 uur: KSV Oostkamp B – KFC Damme.

The post “Deze club is één grote familie geworden”: Jo Wallaert over succesverhaal bij KFC Damme is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »