Dave Van Mol en Lander Vermeulen (WS Bellegem – 4C):“Geen sprake van rangorde”

WS Bellegem nam vorige zaterdag met 3-1 de maat van Jong Vijve en doet het met een voorlopige zesde plaats niet onaardig. Met dank aan het trainersduo Dave Van Mol-Lander Vermeulen dat de vele jongeren voor zijn kar kan spannen en zorgt voor een uitstekende sfeer. “We doen het met jongens uit ons eigen jeugd”, merkt T1 Dave Van Mol trots op.

“Wie de jeugd heeft, bezit de toekomst”, moeten ze bij WS Bellegem gedacht hebben. Sedert vorig seizoen hebben de groen-witten de ambities bijgesteld, willen vooral hun eigen jeugdspelers in eigen nest laten ontbolsteren. “Dat is inderdaad de bedoeling”, beweert Dave Van Mol. “Vorige zaterdag stonden er op zijn minst negen eigen jongeren op het wedstrijdblad. Ik hoef die jongens nauwelijks te motiveren. En er zit heel wat kwaliteit bij.”

Zonder druk

Of ze dan niet bang zijn dat ze straks naar een hogere ploeg opstappen? “Die jongens kunnen zich bij ons zonder druk op de schouders volledig uitleven. En niet onbelangrijk, ze vormen één bende kameraden. Of we dan geen ambitie hebben? Natuurlijk wel. Als we op het veld komen, is het met de bedoeling om te winnen. Maar in de eerste plaats moeten ze zich op het veld amuseren en als het kan mooi voetbal op de grasmat brengen. Dat we met veel eigen jongens aantreden, is tevens een stimulans en een bekroning voor het werk en de inspanningen van de vele mensen van de jeugdwerking. De meeste van onze jongeren zijn knappe studenten. Veel knapper dan hun trainer. (lacht) Het is dan ook niet onlogisch dat ze soms in de examenperiode een training moeten missen. Daar hebben we alle begrip voor.”

Trainingen

Uiteraard staat WS Bellegem niet voor een speelschool. “We zien graag dat er zoveel mogelijk jongens de trainingen bijwonen. Trouwens, op dat vlak hebben we niet te klagen. Het merendeel van de kern moeten we niet pushen, ze hebben een hart voor WS Bellegem.”

T1 Dave Van Mol en T2 Lander Vermeulen vormen een sterk duo, zijn op en naast het veld twee handen op één buik. “Onze samenwerking is uitstekend”, beaamt de 50-jarige Dave Van Mol. “Bij ons is er ook geen sprake van een rangorde. Omdat we niet anders kunnen, staat op het scheidsrechtersblad bij mijn naam T1 en bij die van Lander T2. Mocht het kunnen, zetten we tweemaal T1 naast onze naam. Ik zou er in alle geval geen moeite mee hebben.”

The post Dave Van Mol en Lander Vermeulen (WS Bellegem – 4C):“Geen sprake van rangorde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »