Biercafé ‘t Brugs Beertje brengt opnieuw bier uit voor goed doel

Twee jaar nadat biercafé ’t Brugs Beertje uitpakte met het gelegenheidsbier ‘Hijsen!’ lanceren ze al de opvolger: ‘Blijven Hijsen!’ “We werkten hiervoor opnieuw samen met brouwerij ’t Verzet”, zegt uitbater Dries Brouckaert. “Een deel van de opbrengst gaat naar het centrum ter preventie van zelfdoding.”

Eind 2016 nam de uit Zedelgem afkomstige Dries Brouckaert het wereldwijd bekende biercafé ’t Brugs Beertje over van Daisy Claeys. Daisy had de zaak 34 jaar eerder samen met wijlen haar man Jan De Bruyne opgericht en tot een gigantisch succes gemaakt. Zeker sinds de bekende Amerikaanse bierkenner – en dus niet de popster – Michael Jackson de zaak in een van zijn biergidsen vermeldde was het hek van de dam. Grote schoenen dus om te vullen voor Dries maar het was geen sprong in het onbekende want hij had er eerder nog gewerkt en kende dus al heel wat klanten.

“We hebben 100 vaten ter beschikking en per verkocht glas bier schenken we opnieuw 0,50 euro”

En die klanten verwent hij regelmatig met leuke projectjes en suggesties. Zo lanceerde hij twee jaar geleden al het biertje Hijsen dat hij liet brouwen door brouwerij ’t Verzet in Anzegem en exclusief in ’t Brugs Beertje verkocht werd. “Het bier werd een gigantisch succes. We waren direct uitverkocht en schonken 3.000 euro – of 50 cent per verkocht glas – aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding”, legt Dries uit.

Doordrinker

“Dat goede doel was niet toevallig gekozen: een trouwe en graag geziene barman van ’t Brugs Beertje had immers zelfmoord gepleegd.”

“Nu willen we die stunt nog eens herhalen met een nieuw biertje, dat eveneens door ’t Verzet gebouwen wordt. De Naam is Blijven Hijsen wat dus al aangeeft dat we opnieuw voor een smakelijke doordrinker kiezen”, lacht Dries. “Het gaat om een hazy pale ale met de hopsoorten Nelson Sauvin, Columbus en Simcoe erin verwerkt. Blijven Hijsen! is enkel in ’t Brugs Beertje te verkrijgen. We hebben 100 vaten ter beschikking en per verkocht glas bier schenken we opnieuw 0,50 euro aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Als alles verkocht is, zullen we opnieuw 3.000 euro aan dit goede doel kunnen overmaken.”

’t Brugs Beertje, Kemelstraat 5, Brugge. Woensdag is sluitingsdag.

The post Biercafé ‘t Brugs Beertje brengt opnieuw bier uit voor goed doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »