Badmintonclub Torhout kijkt uit naar tweedaags kersttornooi: “Sporten net vóór de feestdis”

Op zaterdag 23 en zondag 24 december verwelkomt Badmintonclub Torhout naar jaarlijkse gewoonte badmintonminnend Vlaanderen op zijn kersttornooi. “Een gezellig sportief moment, net vóór de feestdis, waarop groot en klein zich twee dagen met elkaar meten”, zegt Kim Dumarey namens het bestuur. “Het tornooi is een verbindend hoogtepunt voor onze club. We kijken er hard naar uit.”

Wie zin heeft om als toeschouwer in de sporthal langs te lopen, mag dat gratis. “Op zaterdag voorzien we in de voormiddag het enkelspel en in de namiddag het dubbelspel”, aldus Kim. “Op zondag staat dan nog het gemengd dubbel gepland. Er zijn nu al zo’n 180 spelers ingeschreven en er komen er nog elke dag bij. We duimen voor een totaal van om en bij de 250. Dat zou mooi zijn.”

Hopen op het behoud

Het hele weekend kunnen de spelers en supporters genieten van een drankje in de bar.

Kim: “Daarnaast serveren de vrijwilligers van de club lekkere, zelfgemaakte taartjes en belegde broodjes. Er is ook een stand van Fullbadminton present met een ruim assortiment aan badmintonschoenen, rackets, shuttles en andere gadgets voor onze sport. Misschien vind je er wel een last-minute kerstcadeautje.”

Badmintonclub Torhout telt 113 leden, zowel competitiespelers als recreanten. Dit seizoen treden er in het kader van de competitie zes ploegen aan in diverse reeksen: twee damesteams, twee herenteams en twee mixploegen. Vijf ervan komen in de provinciale reeksen uit, eentje speelt in de Liga. De thuiswedstrijden worden betwist op vrijdag in de B-zaal van de stedelijke sporthal.

“De dames van onze eerste ploeg hopen op het behoud in de derde Liga, wat niet simpel zal zijn”, weet Kim. “Ook de herenploegen moeten hun beste beentje voorzetten, zeker nu er vaste waarden met een blessure sukkelen. Sowieso is de club constant op zoek naar vers bloed en verjonging. We bieden aangepaste trainingen aan voor zowel de jeugd als de volwassenen, uiteraard ook voor nieuwelingen in onze sport. De vijf jeugdtrainers bezorgen de kinderen op vrijdagavond veel spelplezier en stimuleren hen om almaar vaardiger met hun racket en de shuttles om te gaan.”

Jeugd is sterk bezig

“Op maandag drijft de A-trainer de competitiespelers dan weer tot het uiterste in zaal De Mast. Daarnaast bestaat er nog mogelijkheid om op maandag- en vrijdagavond vrij te spelen. Zowel recreanten als competitiespelers maken er telkens een fijne training van. Het mooie aan onze club zijn de vriendschap en de ongedwongen sfeer. Iedereen kan badminton spelen op zijn eigen niveau.”

Het kersttornooi mag dan een hoogtepunt op de kalender zijn, er staan nóg activiteiten gepland. In het voorjaar is er het clubweekend en in het najaar organiseert de vereniging een quiz. Plus: eind april staan de jeugdspelers in de spotlights, want dan heeft de Jeugdcup plaats. Opkomend talent vanuit de hele provincie zakt op dat moment naar Torhout af in de hoop om de gouden beker te bemachtigen. Het gaat om een samenwerking met de West-Vlaamse Badmintonfederatie.

“Elke maand nemen heel wat kinderen het tegen elkaar op in hun leeftijdscategorieën”, zegt Kim. “De voorbije maanden kaapten de jeugdspelers van onze club al een resem gouden en zilveren bekers weg. Knap van hen!”

Eens komen proeven

“Wie ook eens wil komen proeven van onze toffe sport is van harte welkom op maandag- en vrijdagavond in de stedelijke sporthal. Op maandag is er speelgelegenheid in de A-zaal van 20 tot 22.30 uur. Op vrijdag is iedereen in de B-zaal welkom tussen 20.30 en 23 uur. De jeugdtrainingen hebben uiteraard het vroegst op de avond plaats. Dat is de logica zelf.”

Info over Badmintonclub Torhout op de Facebookpagina of [email protected]

The post Badmintonclub Torhout kijkt uit naar tweedaags kersttornooi: “Sporten net vóór de feestdis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het eerste wat winnaar van 149 miljoen (EuroMillions) te horen krijgt: “Zeg het tegen niémand. Zelfs niet je kinderen”

Een landgenoot is sinds vrijdagavond 149 miljoen rijker. Wie de m/v/x is die EuroMillions won, is op dit moment nog onbekend. Wat wel vaststaat, is dat hij of zij één van de komende dagen aan tafel zal zitten met Patricia Pen (49). De Brusselse is sinds een half jaar winnaarsbegeleider bij de Nationale Loterij. Welk advies geeft zij de gelukkige

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »