‘We zeiden tegen onze kinderen dat het maar vuurwerk was’: 9 topverhalen van de voorbije week

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

‘Boetekampioen’ Bart Somers verdedigt aanpak: “Iedereen vindt dat er te veel trajectcontroles zijn, maar iedereen wil er wel een in zijn buurt”

143,5 euro. Zoveel inde Mechelen vorig jaar aan boetes, pér hoofd van de bevolking. Geen enkele centrumstad die ‘beter’ doet. Het had overigens nog meer kunnen zijn, want de trajectcontrole op de Battelsesteenweg werkt al meer dan een jaar niet, en ook dat komt het stadsbestuur op kritiek te staan. “De boetes waren bedoeld om de schuldenput te dempen. En

Lees meer »

Leticia (45) is net als prinses Kate sinds deze zomer ‘kankervrij’: “Al mijn energie gaat nu weer naar mijn kinderen”

Ze heeft geen privileges gehad, geen tienkoppig medisch team voor zich alleen, geen au pairs of dienstbodes en ook geen wereldwijd bekeken filmpje om aan te kondigen dat ze ‘kankervrij’ is. Maar toch noemt Leticia Gheysens (45) prinses Kate (42) haar “lotgenote”. Want ook zij kreeg een diagnose, heeft een gezin, een carrière en een lange weg naar herstel die

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) re liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Anne Teresa De Keersmaeker reageert voor het eerst op beschuldigingen: “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb”

Anne Teresa De Keersmaeker, oprichtster van dansgezelschap Rosas, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de getuigenissen van gewezen medewerkers over grensoverschrijdend gedrag. “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb.” “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het werkklimaat.”

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »