Vlaams Belang-politicus werkte drie jaar lang voor Chinese spionagediensten

De Mechelse politicus Frank Creyelman (Vlaams Belang) werkte meer dan drie jaar lang als inlichtingenbron voor Chinese spionnen. Dat blijkt uit sms-berichten die de kranten ‘The Financial Times’, ‘Der Spiegel’ en ‘Le Monde’ konden inkijken.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe invloedrijke rapper Sean ‘Diddy’ Combs een seksueel roofdier werd

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Drugsdealer zwemt kanaal over in Izegem om aan politie te ontsnappen: “Hij trok nog eens zijn broek op en zette het op een lopen”

In het centrum van Izegem is een jonge drugsdealer vrijdagavond het kanaal Roeselare-Leie overgezwommen om aan de politie te ontsnappen. Cash geld en 10 pakjes drugs gooide hij eerst al in het water.
The post Drugsdealer zwemt kanaal over in Izegem om aan politie te ontsnappen: “Hij trok nog eens zijn broek op en zette het op een lopen”

Lees meer »

Kerdavo Avelgem speelt derby tegen Waregem: “Vel duur verkopen”

Damesvolleybalclub Kerdavo Avelgem is het seizoen begonnen met een valse noot in derde nationale A. Op het veld van promovendus Soncotra Poperinge ging het met 3-0 (25/20, 25/18, 25/18) onderuit op de eerste speeldag. Zaterdagavond staat voor de ploeg van sportief manager Kevin Meerschaert dé derby tegen Damesvolley Waregem op de kalender. Ontgoochelend “We mogen
The post Kerdavo Avelgem

Lees meer »

Olympisch atlete Helena Ponette steunt goede doel tijdens Ostend Night Run: “Mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen op prostaatkanker”

Zaterdagavond verschenen duizenden sportievelingen aan de start van de Metarelax Ostend Night Run in Oostende. Een van hen was topatlete Helena Ponette, in augustus nog aan het werk op de Olympische Spelen. Ze speelde een eerder sensibiliserende rol in de strijd rond prostaatkanker. “Ik wil met deze actie mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen”, zegt de atlete.

Lees meer »

Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat hij waggelde”

Dankzij de beelden van een camera aan de gevel van een 50-jarige elektricien uit Staden heeft de Kortrijkse politierechter de man vrijgesproken voor dronken sturen. Het zorgde ervoor dat zijn straf wat milder was, maar toch moet hij opnieuw zijn rijbewijs halen.
The post Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat

Lees meer »

Misdaadauteur José Masschelin schrijft boek over passiemoorden: “Die worden niet gepleegd uit liefde, maar uit haat. Er zit niets romantisch achter”

“Passiemoorden worden niet gepleegd uit liefde, maar uit haat. Er zit niets romantisch achter.” Dat zegt misdaadauteur José Masschelin, die een boek schreef over de partnermoorden die hem tijdens zijn carrière zijn bijgebleven. Volgens hem zijn er heel wat parallellen te trekken met de natuur. “Een hert duldt geen concurrenten op zijn liefdespad. De mens ook niet.”

Lees meer »

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften

Brent Gayse pakte brons op het BK voor beloften op de 400 meter horden. De atleet uit Izegem is aangesloten bij Flac Ieper en liep vorig weekend ook nog de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme.
The post Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit had ik nooit verwacht van een Open Vld-minister”: ophef over oproepingsbrieven in Sint-Genesius-Rode

De Nederlandstalige oproepingsbrief die in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is verstuurd zorgt voor beroering. Nadat DéFI-voorzitter Sophie Rohonyi de inwoners aanspoorde om de brief te verscheuren omdat hij illegaal zou zijn, zegt nu ook burgemeester Pierre Rolin dat de manier van werken “niet wettelijk” is. Dat zei hij vrijdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Lees meer »