Twee twintigers uit Oostende die verdacht worden van steekpartij in Bredene maand langer in de cel

Twee twintigers uit Oostende blijven een maand langer in de cel voor hun eventuele betrokkenheid bij een steekpartij in Bredene.

Het duo kon anderhalf jaar uit het vizier van de politie blijven, maar werd recent toch geklist. Sven R. (47) kreeg in mei vorig jaar ongewenst bezoek thuis. De veertiger werd neergestoken, maar overleefde het incident.

Foute boel

Sven R. (47) werd op 26 mei 2022 in de gang van zijn woning in Bredene aangevallen door onbekenden. De veertiger opende enkele seconden daarvoor nietsvermoedend zijn voordeur. Twee mannen zeiden dat er iets met zijn wagen (een busje van Club Brugge) was. Sven wist meteen dat het foute boel was en geloofde niets van wat de mannen zeiden.

Toen ging het snel: Sven wil zijn voordeur sluiten, maar moet dat bijna met zijn leven bekopen. Een van de mannen haalt een mes tevoorschijn en begint Sven neer te steken. De daders zetten het op een lopen terwijl Sven vecht voor zijn leven. De veertiger werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis en kwam er als bij wonder bovenop.

Plotse doorbraak

Anderhalfjaar leek er geen doorbraak te zijn in het onderzoek. Tot nu. Twee twintigers, K.S. en R.D., belandden recent achter de tralies voor hun eventuele betrokkenheid. Al houdt R.D. bij hoog en bij laag vol niets te maken hebben met de feiten. R.D. zou naar eigen zeggen in de wagen gewacht hebben terwijl K.S. naar de woning ging.

K.S. verscheen dinsdag voor een eerste maal voor de raadkamer waar zijn aanhouding werd verlengd met een maand. Ook kompaan R.D. moest verschijnen, al werd zijn zaak uitgesteld tot vrijdagochtend.

De Brugse raadkamer besliste vrijdagochtend om net zoals zijn kompaan de aanhouding met een maand te verlengen. “Mijn cliënt blijft volhouden dat hij hier niets mee te maken heeft”, zegt advocate van R.D. Thomas Gillis. “We hebben alle vertrouwen in het onderzoek.”

The post Twee twintigers uit Oostende die verdacht worden van steekpartij in Bredene maand langer in de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »