“Stadhuis en Ghybe toveren we om tot studieruimte”: opnieuw Bloksquare voor Poperingse studenten

Het Poperingse stadsbestuur is haar studenten niet vergeten. Dit jaar kan er opnieuw samen gestudeerd worden tijdens Bloksquare. Studeren kan elke dag vanaf donderdag 21 december tot donderdag 1 februari.

“Sinds enkele jaren zwaaien we de deuren van het stadhuis open tijdens de ‘kerstblok’. Voor de zomerblok wijken we uit naar andere locatie. Vorige jaren was dat de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Concreet toveren we opnieuw de Gotische zaal en Raadzaal om tot studieruimte. Daarbovenop ook CC Ghybe”, vertelt schepen van Jeugd Ben Desmyter (CD&V). “Dat zijn dus drie locaties om de – naar verwachting – 120 studenten te kunnen huisvesten. Inschrijven is niet nodig aangezien we normaal voldoende plaats hebben.”

Tussendoortjes

Studeren kan elke dag vanaf donderdag 21 december tot donderdag 1 februari. “Er kan telkens tussen 8 en 22 uur gestudeerd worden. We spreken zelf met de studenten af in functie van het openen van de gebouwen en het ’s avonds opnieuw sluiten. Daar hebben we goede ervaringen mee, dus dat loopt vlot. Via vrijwilligers worden geregeld gebakjes voorzien als tussendoortje. Er is ook extra sterk ‘internet’ in functie van de cursussen die moeten geblokt worden”, knipoogt Desmyter. “Bloksquare is er enkel voor studenten hoger onderwijs, al is dit niet meteen een probleem door het feit dat het middelbaar onderwijs al klaar is met de examens.”

The post “Stadhuis en Ghybe toveren we om tot studieruimte”: opnieuw Bloksquare voor Poperingse studenten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »