“Specifieke wandelstijl” verraadt seizoensarbeider die duur werkmateriaal steelt bij fruitbedrijf in Dentergem

Een 34-jarige Pool riskeert voor de Brugse correctionele rechtbank achttien maanden cel voor diefstal bij zijn werkgever. De seizoensarbeider maakte voor ruim 36.000 euro aan werkmateriaal buit in de twee vestigingen van fruitbedrijf Wolfcarius in Dentergem en Deinze. Zijn specifieke wandelstijl deed hem de das om.

In de nacht van 9 op 10 mei vorig jaar werd ingebroken in de filialen van het fruitbedrijf Wolfcarius in Dentergem en Deinze. Er werd allerhande werkmateriaal gestolen, waaronder moersleutels, accu’s, een compressor, haakse slijper en motorzaag. De buit had en totale waarde van ruim 36.000 euro.

Nummerplaatherkenning

Dankzij camerabeelden kwam de Poolse seizoensarbeider Lukasz N. (34) al snel als verdachte in het vizier. “Door zijn specifieke wandelstijl wezen zijn collega’s hem unaniem aan als de dader”, stelde de advocate van het bedrijf.

“Hij droeg ook opvallende schoenen en kledij. Ook camera’s met nummerplaatherkenning linkten hem aan de feiten.”

Ontslag

Een van de zaakvoerders woonde het proces bij. “Het moest iemand zijn die goed de weg wist in het bedrijf”, getuigde ze. “Maar dat er nieuwe bewakingscamera’s hingen wist de dader niet.” N. werd na de feiten ontslagen.

De uitspraak volgt op 19 januari. (AFr)

The post “Specifieke wandelstijl” verraadt seizoensarbeider die duur werkmateriaal steelt bij fruitbedrijf in Dentergem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »