Schurft in opmars: “Zelfs aan mijn arts durfde ik niet te zeggen waar ik overal uitslag had”

In vijf jaar tijd is het aantal patiënten met schurft verdubbeld. Een studie moet het probleem in kaart brengen. Voor patiënten staat een besmetting gelijk aan slapeloze nachten, einde­loos draaiende wasmachines en truien in luchtdichte plastic zakken.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »