Negen op tien Brugse stadsambtenaren komt graag naar het werk

93 procent van de Brugse stadsambtenaren komt graag naar het werk. Dat blijkt uit een welzijnsbevraging die het stadsbestuur organiseerde

Om de vinger aan de pols te houden over het welbevinden van haar medewerkers organiseert Stad Brugge sinds 2020 een welzijnsbevraging. De bevraging die in september liep, omvatte negen thema’s, gaande van taakinhoud en ontwikkelingsmogelijkheden tot relatie met de collega’s, relatie met de leidinggevenden, arbeidsvoorwaarden, werkplekomgeving….

Overleg

Deze welzijnsbevraging is een ideale barometer om te weten hoe ons personeel werken bij Stad Brugge ervaart. Met de resultaten gaan we aan de slag”, zeggen schepen van Personeel & Organisatie Pieter Marechal en algemeen directeur Colin Beheydt.

De resultaten geven aan dat maar liefst 93 procent van de medewerkers graag naar het werk komt bij de Stad Brugge. Vooral de samenwerking met collega’s scoort zeer goed. 9 op 10 van de respondenten is positief over het ervaren van steun en hulp van collega’s, het goed kunnen overleggen en samenwerken, het ervaren van waardering vanuit de collega’s.

Betere scores

Op alle vlakken liggen deze scores zelfs nog net iets hoger dan tijdens de vorige bevraging. Schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal is blij vast te stellen dat de Brugse stadsmedewerkers de band met hun collega’s zo hoog waarderen:

“ De uitdagingen waar onze civil servants elke dag voor staan kunnen alleen aangepakt worden wanneer we het als team doen. Die band tussen medewerkers verstevigen is ook een bewuste doelstelling geweest, onder meer met de organisatie van sportdagen, after work en een nieuwjaarsfuif. Deze cijfers sterken ons om deze keuzes zeker verder te zetten.”

Zinvol werk

86 procent van de medewerkers voelt zich betrokken bij de Stad als organisatie en ziet zichzelf nog lang werken bij de Stad. 93 procent van de medewerkers heeft ook het gevoel zinvol werk te doen voor de organisatie en/of de maatschappij. Een cijfer dat hoger dan gemiddeld ligt, blijkt uit een onderzoek van SD Worx uit 2022 die stelt dat 2/3 medewerkers het gevoel hebben zinvol werk te doen.

Algemeen directeur Colin Beheydt stelt: “Dat onze civil servants voldoening halen uit hun werk en het als een meerwaarde zien voor de organisatie en samenleving pleziert ons enorm. Het is onze visie om de term civil servants te gebruiken en op die manier de link tussen de taken van al onze medewerkers en wat dit betekent voor de Bruggelingen en bezoekers in de verf te zetten.”

Werkdruk

Toch komen ook aandachtspunten uit de bevraging. Zo geeft nog steeds 17 procent van de medewerkers aan dat ze de hoeveelheid taken niet altijd als ‘doenbaar’ ervaart.

“Al is dit cijfer wel al verbeterd ten opzichte van vorige bevraging. Toen gaf 23 procent dit aan”, zegt schepen Pieter Marechal. “De coronaperiode en de nasleep ervan heeft de druk zeker wat verhoogd op verschillende plaatsen binnen onze organisatie. Die druk is nu dus merkbaar afgenomen, maar we zien dat sommige medewerkers nog steeds hoge werkdruk ervaren. Het zal belangrijk zijn om in de komende periode stappen te zetten om een nog betere werkspreiding over de organisatie heen te creëren.”

The post Negen op tien Brugse stadsambtenaren komt graag naar het werk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »