N-VA-parlementslid Yngvild Ingels werd als kind verkocht: “Het maakt me woest. Met welk recht mochten nonnen beslissen over mijn leven?”

Ze is geboren in een klooster in Frankrijk rond de jaarwisseling van 1979, over de grens gesmokkeld door een katholieke organisatie en verkocht voor 6.500 frank (ongeveer 161 euro). Meer weet N-VA-parlementslid Yngvild Ingels (44) niet van haar afkomst. Ze kreeg gisteren een staande ovatie in het parlement dat debatteerde over de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’. Maar wat Yngvild écht wil, is een groot onderzoek zodat zij en duizenden lotgenoten eindelijk antwoorden krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »