Moordenaar weduwe Marleen uit Oostende twee maanden langer in de cel, kompaan binnenkort verhoord

De 33-jarige man die in de cel zit op verdenking van moord op een 64-jarige vrouw uit Oostende krijgt twee maanden langer cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De Noord-Macedoniër tikt zo bijna twaalf maanden gevangenis aan.

Het levenloze lichaam van Marleen Van Leeuw (64) werd op 21 maart aangetroffen in een gracht in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. Het parket opende onmiddellijk een onderzoek, omdat duidelijk was dat de vrouw met geweld om het leven werd gebracht. Niet veel later kwam de politie een 33-jarige kennis van de vrouw op het spoor. Elvir S. stond internationaal geseind en kon op de luchthaven van Düsseldorf, vlak voor hij de benen wilde nemen, geklist worden.

Bekentenissen

Lange tijd waren er veel vragen in het dossier rond de moord op Marleen Van Leeuw, tot deze zomer Elvir S. plots wél aan het spreken ging. De dertiger bekende plots de moord.

De speurders hadden al langer het vermoeden dat Elvir S. de dader was, maar nooit eerder bevestigde de man dat ook zelf. Eindelijk kwam er een doorbraak in de zaak, al blijven de speurders nog achter met heel wat vragen.

Kompaan

Elvir S. verscheen vrijdagochtend voor een zoveelste keer voor de Brugse raadkamer. Die besliste om zijn aanhouding met twee maanden te verlengen. Het West-Vlaamse gerecht was lange tijd, ook na de bekentenis, op zoek naar de kompaan van Elvir S.

De tweede verdachte zou als medeplichtige geholpen hebben om het lichaam van Marleen te verplaatsen. In tegenstelling tot Elvir S. kon die persoon wél vluchten naar Noord-Macedonië. Daar werd de man even later ingerekend. Binnenkort vindt ook daar een grondig verhoor van de tweede verdachte plaats.

The post Moordenaar weduwe Marleen uit Oostende twee maanden langer in de cel, kompaan binnenkort verhoord is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »