“Met juiste paar schoenen vermijd je blessures”: Runners’ Lab opent deuren in Roeselare

Speciaalzaak Runners’ Lab opent komend weekend zijn eerste vestiging in West-Vlaanderen. Lopers kunnen vanaf zaterdag terecht in een deel van de voormalige gebouwen van meubelzaak Sinnfoort in Oekene bij Roeselare. In de winkel werd er onder andere een dertig meter lange piste aangelegd. “Door middel van een footscan gaan we samen met de klant op zoek naar de ideale schoen”, zegt CEO Koen Wilssens.

Runners’ Lab werd in 1980 opgericht in Beveren-Waas. Inmiddels zijn er al zes vestigingen in Vlaanderen, daar komt dit weekend een zevende bij. “In West-Vlaanderen hadden we nog geen winkel en dat terwijl het eigenlijk onze ambitie is om voor iedereen binnen de dertig minuten een winkel te voorzien”, zegt CEO en gewezen topatleet Koen Wilssens.

De voorbije jaren zocht hij in de regio rond Kortrijk en Roeselare naar een geschikt pand. “Net voor de zomer viel mijn oog op het leegstaande gebouw van Sinnfoort. Een goede locatie en ideale ligging. Toen ging plots alles erg snel.”

Crosscup

“Aan Roeselare hou ik erg goede herinneringen over. Hier nam ik in het verleden vaak deel aan de Crosscup”, zegt Wilssens. Na Deurne in 2021 en Rumst in 2022 is Roeselare al de derde nieuwe winkel in drie jaar tijd. “En volgend jaar komt ook nog Asse er bij. Maar nu kijken we vooral uit naar de start in Roeselare. Uit polls die we hielden bleek dat West-Vlamingen echt verlangen naar een winkel in hun omgeving.”

Loopanalyse

Aanstaande zaterdag opent Runners’ Lab Roeselare de deuren. Binnen geen rekken vol schoenen, maar wel een dertig meter lange testtrack. “Onze vier medewerkers komen hier via een loopanalyse te weten welke schoen er bij de klant past”, zegt winkelverantwoordelijke Tania Vandewalle.

“Na de loopanalyse stellen we voor de loper drie à vier geschikte modellen voor. Bij ons is het de voet die de schoen kiest”

Opvallend is dat er in de winkel zelf geen schoenen te zien zijn. 3.000 paar, goed voor 100 verschillende modellen, staan wel klaar in de stockruimte. “Na de loopanalyse stellen we voor de loper drie à vier geschikte modellen voor. Bij ons is het de voet die de schoen kiest. Dat vinden we heel belangrijk. Met het juiste paar schoenen vermijd je blessures”, aldus Wilssens.

Naast loopschoenen kan men bij Runners’ Lab terecht voor accessoires. “Zo hebben we verschillende materialen om aan trailrunning te doen en schenken we ook veel aandacht aan sportbeha’s. Uit onderzoek blijkt dat heel wat vrouwen voor een verkeerde bh kiezen bij het sporten”, zegt Vandewalle. Runners’ Lab schenkt ook veel aandacht aan blessurepreventie. Zo is er een groot aanbod aan Recovery Slippers, foamrollers en geeft een podoloog advies over steunzolen.

Openingsrun

De nieuwe speciaalzaak zet de opening op een sportieve manier in de kijker. Zowel op zaterdag en op zondag kunnen bezoekers aan de zaak genieten van een openingsrun van 6 of 10 kilometer. “De deelnemers kiezen hun eigen tempo en starten wanneer ze willen. We kozen voor een van de routes van Roeselare Loopt”, zegt Wilssens.

The post “Met juiste paar schoenen vermijd je blessures”: Runners’ Lab opent deuren in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »