Matt Rotsaert en ION Basket Waregem maken zich op voor derby: “LDP Donza is een moeilijke tegenstander”

Zaterdagavond staat in sporthal De Treffer de derby tussen ION Basket Waregem en LDP Donza op de kalender.

De ploeg van youngster Matt Rotsaert (18) verloor vorig weekend met het kleinste verschil tegen leider Falco Gent. “Een wedstrijd die we altijd moeten winnen. Enkele slechte beslissingen van de refs waren daar mee de oorzaak van”, zegt Matt Rotsaert, een van de vier jongeren die met een dubbele licentie ook voor House Of Talents Kortrijk Spurs uitkomt.

Matt studeert sportmanagement in Brugge. “We moesten het stellen zonder sterkhouders Noah Gebbert, Lars De Lepeleire en Cédric Blanchart. Iedereen droeg zijn steentje bij. Dankzij Jasper Devos die een wereldpartij speelde, bleven we tot op het einde in de match.”

Dit weekend staat er al opnieuw een derby op het programma. LDP Donza staat tweede in de stand, Waregem vierde. “Dit is alweer een heel moeilijke tegenstander. Ondanks een goeie wedstrijd in de heenronde verloren we op hun veld, maar er zat meer in. Thuis moeten we beter doen. Kunnen we dezelfde intensiteit aan de dag leggen als tegen Falco dan moeten we hen kunnen kloppen. Ze hebben met Cedric Dedecker en Sander Van Caeneghem enkele spelers die het verschil kunnen maken. Ze hebben bakken ervaring.”

Top 4

“Ons doel is de top vier halen. De wedstrijd op de slotspeeldag van de eerste ronde thuis tegen SKT Ieper zou wel eens beslissend kunnen zijn. Vorig jaar trad ik nog aan met Oostende in TDM 2. Daar is niet iedere wedstrijd op een hoog niveau. In deze reeks is iedere match intens. Ikzelf begin meer en meer vertrouwen te krijgen. Het trainingsritme, elke ochtend bij Kortrijk en driemaal ’s avonds bij Waregem, ben ik gewend van bij Oostende. In het weekend speel ik bij de U21 van Kortrijk en de eerste ploeg van Waregem. Dat ik de zoon ben van Sam Rotsaert? Af en toe wordt daar wel eens over gesproken, maar ik let daar niet zo op. Ik doe mijn ding.”

Zaterdag 16 december om 20.15 uur, Sporthal De Treffer: ION Basket Waregem – LDP Donza.

The post Matt Rotsaert en ION Basket Waregem maken zich op voor derby: “LDP Donza is een moeilijke tegenstander” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »