Lange Munte is zaterdag met twee topwedstrijden het mekka van de zaalsport: “Handbal en basketbal verenigen”

Zaterdagavond 16 december kunnen liefhebbers van topsport op het hoogste niveau terecht in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk voor het gratis toegankelijke ‘Topsport Winternacht’. Handbalclub Apolloon Kortrijk Spurs ontvangt in eerste nationale HUBO Hasselt. Enkele uren later is er de clash tussen de basketdames van House Of Talents Kortrijk Spurs en ION Basket Waregem in de hoogste klasse.

Redenen genoeg om af te zakken naar de sporttempel van Kortrijk. “Omdat onze wedstrijden samenvielen, wilden we er iets speciaal van maken”, opent Kristof Vandorpe, administratief medewerker en jeugdcoördinator bij Apolloon Spurs. “Dankzij Stad Kortrijk en de sportdienst die de X-tra Time (ontmoetingsruimte in Sportcampus Lange Munte) een mooie facelift gegeven hebben, kunnen we met de sportclubs de X-tra Time gebruiken tijdens wedstrijden en evenementen.”

“Aangezien we op 16 december beiden de X-tra Time wilden uitbaten, kwam het tot een overeenkomst omdat het voor beide Spurs-clubs mooie affiches zijn. Tom Gheysen (House of Talent Spurs) en ikzelf (Apolloon Spurs) willen met dit gratis evenement publiciteit maken voor het basketbal en het handbal in onze stad. Beide clubs spelen op het hoogste niveau in België, en we hebben het gevoel dat dit nog te weinig geweten is bij de Kortrijkzanen.”

“We hopen dit evenement jaarlijks te kunnen herhalen en misschien te kunnen uitbreiden met nog andere zaalsporten. We hopen zo het Spurs-verhaal meer concreet naar buiten te brengen voor de Kortrijkse bevolking. We hopen op extra publiciteit voor beide sporten en het United Spurs-verhaal. Indien dit een geslaagd initiatief blijkt te zijn, staan we open voor meer van dit soort acties”, klinkt het.

Topsport Winternacht

“Met Topsport Winternacht, zo heet het evenement, willen we dat de supporters van beide clubs elkaars sporttak leren kennen”, gaat General Manager Davy Callewaert van House Of Talents Kortrijk Spurs verder. “We baten samen het sportcafé uit en het is de bedoeling dat dit later nog kan. In de toekomst willen we deze samenwerking ook bereiken met onder andere Balti Kortrijk Spurs, de volleybalfamilie van de Spurs. Er zal een jeugdploegje oplopen en indien je een kersttrui aanhebt, krijg je er nog een gratis drankje bovenop.”

“Sportief gezien kruisen we de degens met ION Basket Waregem tijdens deze Topsport Winternacht. Dit is een must-win. Dat was de match tegen Laarne ook, maar het werd een tegenvaller die naar hartenlust driepunters mocht shotten. Gelukkig pakten we vorig weekend een deugddoende zege op het veld van Brunehaut, de tweede van het seizoen. Dit is voor beide ploegen dé derby, dus hopelijk kunnen we deze winnend afsluiten. Als we met vol geloof aan de opworp komen, moet dit lukken. Behalve Lisa Foucart, die door een knieoperatie out is, zijn we compleet. Offensief draait het alvast goed. Beide ploegen missen hun sterkhouder, wij Lisa, Waregem Tesse Kapenga.”

Positief verhaal

“Vorig weekend gingen we alvast met zware 33-18-cijfers de boot in tegen leider Sasja”, gaat Kristof verder. “Maar er zijn serieuze verzachtende omstandigheden. We missen heel wat geblesseerden. De play-offs blijven het doel. Hubo Hasselt zal alvast geen gemakkelijke klant zijn. Dit is voor ons een topaffiche die hopelijk in ons voordeel uitdraait.”

“Dit moet een mooie aanzet zijn om de United Spurs-clubs naar elkaar toe te trekken. We hopen dat dit een positief verhaal wordt. Is het initiatief een meevaller, dan kunnen we dit verder uitbreiden. We kunnen onze kalenders bijvoorbeeld op elkaar afstemmen. Ook het tijdstip moet beter kunnen. Nu hebben veel jongeren examens. Een andere datum moet tot de mogelijkheden behoren. Laat er ons eerst zaterdag een spetterende avond van maken. Voor de hongerige magen voorzien we de lekkerste braadworsten in onze bar Xtra Time en onze fantastische avond eindigen we met een afterparty.”

Zaterdag 16 december om 18.15 uur: Apolloon Kortrijk Spurs – HUBO Hasselt.

Zaterdag 16 december om 21 uur: House Of Talents Kortrijk Spurs – ION Basket Waregem.

The post Lange Munte is zaterdag met twee topwedstrijden het mekka van de zaalsport: “Handbal en basketbal verenigen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid van stedelijke academie in Roeselare: “Ik maakte hier vrienden voor het leven”

Vorige week nam Stefaan Beel afscheid van zijn fotoklas en de doka in de stedelijke academie. En dat op een hoogtepunt want in dit digitale tijdperk is er nog nooit zoveel interesse geweest voor de analoge fotografie. “Dit is een afscheid met gemengde gevoelens, ik heb hier vrienden gemaakt voor het leven.”
The post Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Te min voor ‘Tien om te zien’, maar niet voor ‘De muziekshow’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.
The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit)

De zomerbar die onder de noemer Zomerstek straks al aan de vijfde editie toe is, krijgt er een pop-up gastrobar bij. Daarvoor wist Geert Defevere niemand minder dan Benoit Vercaemst (De Overburen) te strikken. “En we zitten nog boordevol plannen.”
The post Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit) appeared first on

Lees meer »